Zwembad Tropiqua heeft duurzame make-over

VEENDAM – Het subtropische gedeelte van het zwem- en recreatiebad “Tropiqua” heeft een complete make-over ondergaan. Het bad heeft nu een frisse, ruime en moderne uitstraling. Met de nieuwe plafonds, LED-verlichting en eigentijdse ventilatie is Tropiqua veranderd in een modern subtropisch zwemparadijs.

Tropiqua bestaat ondertussen 26 jaar en was dringend aan een flinke opknapbeurt toe. Het oude plafond in het subtropische zwembad is vervangen door een nieuw, helder wit plafond, waarin de nieuwe ventilatiekanalen zijn weggewerkt. Het bad oogt hierdoor ruimtelijk, lichter en modern. Er staan nieuwe kunststof palmbomen die de tropische sfeer versterken.

Alle verlichting is vervangen door nieuwe armaturen met daarin LED-verlichting. Dit is enorm energiebesparend, maar biedt ook veel meer mogelijkheden. De verlichting in de zwemzaal is aangesloten op een centraal besturingssysteem en kan dus per type lamp bediend worden. Zowel in lichtsterkte als in kleur. Met een simpele druk op de knop kan voor ieder type activiteit in het zwembad een ander verlichtingsprogramma worden ingesteld.

Bij feestelijke activiteiten, zoals het maandelijkse discozwemmen, zorgt de nieuwe verlichting voor een complete metamorfose en kleurenspectakel. Tropiqua ontvangt ieder jaar ruim 200.000 bezoekers uit de regio en is hiermee een belangrijke attractie in de provincie Groningen.

Wethouder Henk Jan Schmaal zal a.s. zaterdag 21 september om 11.00 uur het verbouwde subtropische gedeelte, feestelijk openen.

bron: www.westerwoldeactueel.nl