Zorgcentrum Snavelenburg ontvangt Milieuthermometer Zorg


Op 31 maart jl. heeft zorgcentrum Careyn Snavelenburg tijdens een feestelijke online uitreiking het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg in ontvangst genomen. Het Milieuplatform Zorg (MPZ) beloonde Careyn vorig jaar oktober al met de erkenning, maar vanwege corona moest een officiƫle uitreiking uitblijven. De uitgestelde uitreiking van het certificaat werd gedaan door wethouder Jeroen Willem Klomps (duurzaamheid) en Hetty Veneklaas (zorg).

Zonnepanelen
Snavelenburg kreeg het certificaat omdat het zorgcentrum voldaan heeft aan voldoende aspecten van de Milieuthermometer Zorg. Voorbeelden hiervan zijn: scheiden van afval, plaatsen van LED verlichting, opstellen van een CO2-routekaart en een onderzoek naar waste. Careyn wil Snavelenburg dit jaar gaan voorzien van zonnepanelen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat Snavelenburg met zonnepanelen ongeveer 40% van het elektraverbruik kan opwekken. Zonnepanelen leveren dus een belangrijke bijdrage aan meer duurzame energie van het zorgcentrum.

Green Deal Duurzame Zorg
Careyn is sinds 2016 aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg en is daarom gaan werken met de Milieuthermometer Zorg, een certificeerbaar milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Careyn heeft eind oktober 2020 het zilveren certificaat behaald en onderdeel was het actualiseren van het duurzaamheidsbeleid tot een integraal beleidsplan. Daarnaast is een CO2-reductieplan opgezet en is onder andere een onderzoek naar voedselverspilling op te certificeren woon-zorglocaties gedaan.

bron: rtvstichtsevecht.nl