Witte rook voor LED-verlichting

TEYLINGEN – De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan om heel Teylingen van LED-verlichting te voorzien. Daar gaat een bedrag van 2,2 miljoen euro mee gemoeid.

Omdat de vervanging van de huidige lichtmasten en armaturen (lampen) door LED-verlichting stapsgewijs gaat, zal dat bedrag over meerdere jaren worden uitgesmeerd. Wethouder Kees van Velzen ziet de keuze voor LED-verlichting als een investering in de toekomst en een impuls voor duurzaamheid. LED-verlichting is weliswaar duurder – zeker 140 euro meer per armatuur – maar daar staan lagere onderhoudskosten tegenover. Daarnaast is LED energiezuiniger en beter in staat om de omgeving te verlichten, waardoor het ook de veiligheid ten goede komt.

Alsof dat nog niet genoeg was had wethouder Van Velzen nog een reden waarom voor LED verlichting gekozen zou moeten worden: “Veel van de huidige verlichting, zoals natriumlampen en lampen waar kwik in zit, staan op de lijst om te verdwijnen. Er bestaat dus de kans dat als we voor de oude verlichting kiezen, we deze over 3 à 4 jaar weer moeten vervangen.” Onder de raadsleden bestond geen twijfel en iedereen stemde dan ook voor de komst van LED-verlichting.

bron: www.nieuwsvanhier.nl