Wethouder Kool laat een duurzaam lichtje branden

DEN HAAG – Door het indraaien van een energiezuinige en duurzame LED-lamp bij Lunchroom Nieuw Engelhard in de Theresiastraat, heeft Wethouder Henk Kool van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie op donderdag 27 maart het prijswinnende project ‘Duurzaam Doen, Verlicht je BIZ’ van Vereniging BIZ ‘De Straat’ (Theresiastraat e.o.) afgerond.

Met het project ‘Duurzaam Doen, Verlicht je BIZ’ zijn alle ondernemers in het BIZ-gebied ‘De Straat’ (Theresiastraat e.o.) bezocht door de adviseurs van de IDD groep, Initiatief Duurzaam Doen. Bij 60 geïnteresseerde ondernemers is een inventarisatie gedaan met betrekking tot de verlichting. Na afloop heeft iedere deelnemer een rapportage ontvangen met daarin onder andere de benodigde investering om over te stappen op duurzame verlichting en de te verwachten terugverdien-tijd. Inmiddels zijn in het winkelgebied van de Theresiastraat e.o. meerdere ondernemers overgestapt op duurzame LED-verlichting.

Vereniging BIZ “De Straat” is met het project “Duurzame Doen, Verlicht je BIZ” één van de twee winnaars van de Retailprijs 2013 van het Haags Retailpunt. Een prijsvraag waarbij de besturen van Haagse winkeliersverenigingen worden uitgedaagd het meest innovatieve, creatieve en/of duurzame idee aan te leveren. De prijs bestaat uit een bijdrage aan de uitvoer van het idee ter waarde van € 7.500,-.

Zoals ook de bedoeling is van de Retailprijs, is het idee ook uitrolbaar in andere Haagse winkelgebieden. In samenwerking met het Haags Retailpunt, worden door Duurzaam Den Haag op dit moment energiescans uitgevoerd in een aantal andere Haagse winkelgebieden met als doel energiebesparende maatregelen te treffen en ook de overstap te maken naar duurzame LED-verlichting.

Op korte termijn wordt de prijsvraag voor de Retailprijs 2014 uitgeschreven door het Haags Retailpunt. Haagse winkeliersverenigingen worden dan opnieuw uitgedaagd om hun meest innovatieve, creatieve en/of duurzame idee in te dienen.

bron: www.dichtbij.nl