Wereldwinkel Velp krijgt nieuwe look

VELP – Het is alweer vijf jaar geleden dat Wereldwinkel Velp in het pand aan de Hoofdstraat 41 is getrokken. Een prima plek waar oude en nieuwe klanten graag komen voor de eerlijke en leuke cadeautjes en natuurlijk ook voor de fairtrade koffie, thee en chocolade.

Na die vijf jaren is het tijd voor een opknapbeurt. De indeling in de winkel wordt anders, de kleuren van de wanden worden lichter en er komen meer open-stellingen. Verder wordt de verlichting vernieuwd met vooral LED lampen en de kleuren van het bekende WW-logo worden donkerblauw op wit in plaats van paars op geel. Kortom de uitstraling van de winkel zal een stuk lichter, ruimer en rustiger worden.

Tijdens opknapbeurt winkel gesloten
Wereldwinkel Velp wordt geheel gerund door vrijwilligers. Deze enthousiaste groep, vooral vrouwen, gaat de komende opknapbeurt grotendeels zelf uitvoeren. Maar ze prijzen zich gelukkig met de toegezegde hulp van leden van de serviceclub Lions afdeling Rheden. Ook Voedselbank Arnhem helpt door middel van het beschikbaar stellen van materiaal. Waar nodig wordt ook professionele hulp ingeroepen.

Hoe spijtig ook, tijdens de opknapperiode is Wereldwinkel Velp gesloten. Dat betekent dat vanaf woensdag 15 april de winkel gesloten is t/m vrijdag 24 april.
Zaterdag 25 april vanaf 14.00 uur is de nieuwe winkel open. Iedereen is dan van harte welkom. Nog nadrukkelijker profileert Wereldwinkel Velp zich dan als “dé fairtrade cadeauwinkel”.

Rigoureuze opruiming tot 15 april
Bij elke opknapbeurt geldt: hoe leger hoe beter er gewerkt kan worden. Het is dus logisch dat er rigoureus wordt opgeruimd. Die opruiming is inmiddels begonnen en gaat door tot het moment van de tijdelijke sluiting. Heel veel mooie producten moeten weg met minimaal 50% korting. Overigens betekent een fikse afprijzing beslist niet dat de producent geen eerlijk loon heeft ontvangen. Voor elk product dat u in Wereldwinkel Velp koopt, opruiming of niet, heeft de maker zijn eerlijke prijs gekregen.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 239 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

bron: rheden.nieuws.nl