VV Buitenpost trots op vernieuwde kantine

BUITENPOST De kantine van VV Buitenpost heeft een metamorfose ondergaan. Het verouderde onderkomen van de club is volledig gestript en voorzien van een compleet nieuwe inrichting.

Vrijdagavond 31 augustus is de vernieuwde voetbalkantine officieel geopend door Alexander de Vries van de werkgroep kantine en voorzitter Paul Olijve van VV Buitenpost.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor het nieuwe seizoen, waarin Buitenpost debuteert in de hoofdklasse. Volgens de eerste bezoekers mag het eindresultaat er zijn: een ruime kantine die volledig aan de wensen van deze tijd voldoet en waar alle Blauwkes trots op kunnen zijn. Zo zijn er moderne zitbanken, een in het oog springende bar en heeft de keuken nieuwe apparatuur gekregen. Ook is de ruimte vergroot zodat de club meer bezoekers kan ontvangen. De bruine tegels op de vloer zijn vervangen door een pvc-vloer en het houten plafond heeft een strak uiterlijk gekregen. Alle lampen zijn omgeruild voor van LED verlichting. Verder is het dak gerenoveerd, geïsoleerd en voorzien van lichtkoepels.

Gift
De speciale werkgroep kantine, bestaande uit Alexander de Vries, Ronnes Bloembergen, Hielke Jan Ellens en Jochum Bouma, was de drijvende kracht achter het verbouwproject. De werkgroep werd ondersteund door penningmeester Rudi Stuursma. De uitvoering van de plannen kwamen in een stroomversnelling door een gift van Buitenposter ondernemer en oud-voetballer Alexander de Vries. Tevens is bij de opening bekendgemaakt dat @Work Personeelsdiensten zich aansluit bij de hoofdsponsors van VV Buitenpost.

Financiële bijdrage
De renovatie van de kantine is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. Het verbouwproject heeft ook een bijdrage gekregen uit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost. Dit fonds is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het Fonds Coöperatief Dividend is een vorm van dividend waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

bron: nieuwsbladnof.nl