Voordelen van het gebruik van LED Verlichting

LED verlichting wordt steeds populairder vanwege alle voordelen voor de consument. Ook al zijn LED lampen en LED spots een beetje duurder dan TL lampen en spots, op de langere termijn zijn ze voordeliger en heel betaalbaar. Omdat deze verlichting een aanzienlijk kleinere hoeveelheid energie verbruikt, is ze veel efficiënter dan de verlichtingssystemen die voorheen gebruikt werden.

Er is niet alleen meer vraag naar LED verlichting door ondernemers die meer willen besparen op hun verlichtingsuitgaven, maar ook door consumenten die geld willen besparen op hun dagelijkse verlichtingsuitgaven. Als je wilt weten waarom steeds meer mensen opteren voor deze soort verlichtingsarmatuur, lees dan verder. Je zou geïnspireerd en overtuigd kunnen worden door de voordelen en LED verlichting verkiezen boven traditionele verlichting.

BETAALBAARHEID
Led lampen en LED spots zijn niet echt goedkoop. De prijs van deze verlichting is hoger dan van de traditionele lampen, ongeveer twee of drie keer de prijs van een halogeenlamp, maar ze blijven goedkoper vanwege de hoeveelheid energie die ze gebruiken.
LED verlichting verbruikt meestal slechts 10W tot 13,5W terwijl gloeilampen 60W verbruiken bij dezelfde helderheid en intensiteit van het licht. Dit toont aan dat LED verlichting veel efficiënter is als het gaat om energieverbruik, dat compenseert zijn hoge aanschafprijs.
Dus als je de prijs van LED verlichting afzet tegen het energieverbruik, is het veel goedkoper. Je zult waarschijnlijk minder dan €75,- voor je LED verlichting betalen bij meer dan een decennium gebruik. In tegenstelling tot gloeilampen, waarbij de kans groot is dat je meer dan €150,- besteedt wanneer je deze een decennium gebruikt. Hieruit blijkt dat de besparing meer dan de helft is van de prijs van gloeilampen.

LEVENSDUUR
LED verlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Daarom is deze een stuk efficiënter dan zijn voorgangers. Omdat je je LED lamp waarschijnlijk de komende 10 tot 13 jaar niet hoeft te vervangen, kun je veel geld te besparen.
Gloei- en halogeenlampen gaan slechts minder dan twee jaar mee bij gebruik van zes uur per dag, in tegenstelling tot LED verlichting die langer dan een decennium mee gaat. Dus als je de hoeveelheid geld berekent die je bespaart door nieuwe LED lampen of LED spots te kopen, dan zie je dat je echt de betere en goedkopere optie hebt gekozen.

MILIEUVRIENDELIJK
LED verlichtingsarmaturen zijn meer milieuvriendelijke verlichtingsopties dan spaarlampen, gloeilampen en halogeenverlichting, omdat ze een lagere hoeveelheid warmte-energie uitstralen. Vandaar dat LED verlichtingsarmaturen niet veel bijdragen 舃舃aan de opwarming van de aarde, wat een van de grootste milieuproblemen van vandaag is.
Als LED verlichting wordt gebruikt in een ruimte, zijn de kosten voor airconditioning ook lager omdat de ruimte die wordt verlicht door LED verlichting minder warm wordt. Zo heeft de airconditioning unit minder moeite met het koelen van een ruimte. Afgezien van dat, verbruiken LED lampen een kleinere hoeveelheid elektriciteit, wat veel energie kan besparen. Omdat elektriciteit wordt geproduceerd met middelen die schadelijk voor het milieu kunnen zijn, is LED verlichting een betere optie voor het behoud van het milieu.
LED verlichting wordt steeds bekender bij meer mensen, dat is een goede zaak, want hoe meer mensen dit product gebruiken, hoe groter de kans dat de opwarming van de aarde en de vernietiging van het milieu terug wordt gedrongen. Hierdoor wordt de levenskwaliteit beter, en dat allemaal door simpelweg te kiezen voor een betere keuze van verlichting.

bron: www.hoofddorpsecourant.nl