Volop enthousiasme en bloei bij de Winterswijkse Tennis Club

‘We zijn in korte tijd gegroeid van 600 naar 900 leden’

WINTERSWIJK – Met een grootscheepse renovatie van de tennisbanen, de kantine met een groot terras, de aanleg van padelbanen en de verkiezing van een bijna volledig nieuw bestuur, kan gerust gezegd worden dat de WTC klaar is voor de komende jaren. Het tenniscomplex voorziet in een grote behoefte. In 1946 is de tennisvereniging in de huidige vorm opgericht, inmiddels 76 jaar geleden. Het park is in goede samenwerking met de gemeente volledig op de schop gegaan. Er kan zeker gesproken worden van een totale vernieuwing. Er zijn nu tien tennisbanen en twee padelbanen die worden verlicht door energievriendelijke LED verlichting.

Padel
Het nieuwe bestuur is enthousiast aan zijn taken begonnen. Voor corona had de WTC ongeveer 600 leden, inmiddels twee jaar later, zo’n 900. Marcel Teunissen, bestuurslid WTC: “Dat heeft een aantal redenen. Ondanks de beperkingen vanwege corona kon men toch in een bepaalde periode al wel buiten tennissen. Daarbij kwam dat de tennis- en fitnessruimte van Tuunte sport werd opgeheven en daarnaast zeker ook de komst van twee padelbanen zorgde voor die ledenaanwas. Padel is een mix tussen tennis en squash en een spectaculaire racketsport. Het wordt gespeeld met vier personen in een soort kooi. Het is wereldwijd zelfs één van de snelst groeiende sporten en zeker bij jongeren in trek, maar we hebben hier ook leden van boven de tachtig die nog fanatiek tennissen.”

Overzichtelijk
Feike Averdonk (bestuurslid). “Hoewel we in het verleden wel eens over de 1100 leden hebben gehad, zijn we niet echt uit op veel meer groei. Gelukkig is er tot nu toe geen wachtlijst en iedereen is welkom. We willen er wel voor zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om bij ons te spelen. We willen zeker niet dichtslibben. Nu is het overzichtelijk en er hangt een goede sfeer. Iedereen is enthousiast. In de kantine is het vaak gezellig en op het buitenterras kun je naar de tennissers kijken.” In principe kan er 365 dagen per jaar worden gespeeld bij de WTC. Alleen bij harde regen, strenge vorst of sneeuw even niet. Dit zijn ‘all weather’ banen. Er wordt ook veel door vrijwilligers gedaan, zoals het tuinonderhoud en de bardiensten. Omdat het 75-jarig jubileum vanwege de corona maatregelen vorig jaar niet echt kon worden gevierd is er op 25 juni een grote jubileumfeestavond voor de leden.

Jeugd
Winneke Lobeek, secretaris: “We doen ook heel veel voor de jeugd. Bijna iedere dag is er wel tennistraining voor diverse leeftijdsgroepen en sterktes. Deze wordt gegeven door deskundige trainers. Daarnaast zijn er ook kennismakingsdagen voor de jeugd en werken we samen met de buitenschoolse opvang. Kinderen kunnen overigens ook zo eens een keer langskomen met hun ouders om te kijken of het ze aanspreekt. Binnenkort gaan we ons ook weer specifiek op de jongste kinderen richten, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

bron: www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl