Vernieuwde slagtunnel Braves en kunstgrasveld GMHC opgeleverd

Gouda – Hoewel sporten door corona een tijdlang op zijn gat heeft gelegen, is er op het gebied van onderhoud aan de buitensportaccommodaties in Gouda een flinke slag geslagen. En daardoor kan er nu weer een extra hard balletje worden geslagen bij twee Goudse sportverenigingen: de slagmannen en -vrouwen van honk- en softbalvereniging The Braves kunnen hun skills weer trainen in de vernieuwde slagtunnel. En bij hockeyvereniging GMHC kunnen de leden weer flink ‘flatsen’ op het nieuw opgeleverde kunstgrasveld. Beide projecten zijn in nauw overleg met de verenigingen en de gemeente Gouda, onder aansturing en opdrachtgeverschap van SPORT•GOUDA aangepakt en succesvol opgeleverd.

Slagtunnel Braves
Een lang gekoesterde wens van honk- en softbalvereniging The Braves is uitgekomen. Afgelopen periode is, tussen het speelseizoen van 2020 en 2021, de slagtunnel gerenoveerd. Een slagtunnel is een afgesloten ruimte voor honkbal- of softbalspelers om de vaardigheid van het slaan te oefenen. Bij de renovatie is de gravelachtige ondergrond vervangen en de drainage vernieuwd. Het hekwerk is opgeknapt en voorzien van nieuw gaas en nieuwe netten. Hiermee heeft The Braves weer volop de mogelijkheid om te trainen in de slagtunnel. The Braves, een vereniging voor jong en oud, bestaat sinds 1980 als zelfstandige honk- en softbalvereniging in Gouda. Eerst op de locatie aan de Nieuwe Vaart en sinds 1992 is Sportcomplex de Uiterwaard de thuishaven van de vereniging.

Tony Philips, Voorzitter van honk- en softbalvereniging The Braves is erg blij: “De vernieuwing van de slagtunnel is een stap waar we ons al een tijdje op verheugen. Dat dit nu samenvalt met de versoepeling van de coronamaatregelen is voor ons reden tot feesten!”.

Nieuw kunstgrasveld Goudse Mixed Hockey Club
In de zomer van 2020 is gestart met de renovatie van veld 3 bij hockeyclub GMHC op het Groenhovenpark te Gouda. Na 15 jaar trouwe dienst was de kunstgrasmat aan vervanging toe. Tijdens de renovatie is ook de fundering van het veld vervangen, omdat in deze laag nog gemalen autobandenrubber aanwezig was. Dat is ongewenst en zorgt voor een zink uitloging in het milieu op langere termijn. De nieuwe, schone fundering bestaat uit lava met daarop een dempende laag waarop de nieuwe kunstgrasmat is aangebracht. De oplevering liep vertraging op door de sanering van de oude fundering, corona en het slechte najaarsweer, maar dit voorjaar is het veld opgeleverd. Het veld is inmiddels goedgekeurd en volledig beschikbaar voor hockeyvereniging GMHC, die zich met zo’n 700 spelende leden de grootste hockeyvereniging in de regio Midden Holland mag noemen. Naast het nieuw opgeleverde veld zal de komende periode in goede samenspraak tussen de gemeente Gouda, GMHC en SPORT•GOUDA de verlichting nog verduurzaamd worden naar LED verlichting.

“Het heeft iets langer geduurd dan gehoopt, maar met dit nieuwe veld erbij zijn we helemaal klaar voor de toekomst bij GMHC. We hebben de ambitie om de club verder te laten groeien qua ledenaantal en met dit veld erbij hebben we straks een optimale bezetting van de velden”, zegt Peter van Adrichem, Bestuurslid Accommodatie bij GMHC.

Wethouder Michel Bunnik (Sport) staat te popelen om een balletje te slaan, maar moet eerst nog even poseren voor de foto’s: “Mooi dat we de renovaties bij GMHC en The Braves tijdens de lockdown hebben kunnen uitvoeren. Ze maken deel uit van het meerjarenonderhoudsplan van de gemeente, dat door SPORT•GOUDA wordt uitgevoerd. Nu de coronaregels zijn versoepeld hoop ik dat beide clubs er gelijk veel plezier aan gaan beleven.” Frank Berteling, algemeen directeur van SPORT•GOUDA beaamt dit: “Heel fijn dat we weer een stap hebben kunnen zetten in de uitvoering van het meerjarig onderhoud bij Goudse sportaccommodaties.”

bron: degouda.nl