Vernieuwde accommodatie ASV officieel geopend

Eibergen – De accommodatie van ASV is het afgelopen half jaar ingrijpend vernieuwd. Iets later dan gepland werd het nieuwe complex zaterdag officieel geopend. Wethouder Han Boer ontstak de Olympische vlam.

Aanvankelijk was gepland dat de verbouwing in juni of uiterlijk juli klaar zou zijn. Het weer zorgde voor enige vertraging. “Het moet droog weer zijn om de rubberen toplaag aan te brengen en juli was een natte maand”, vertelt Bob Doornweerd, voorzitter van de Stichting Atletiekbaan Eibergen. Daarna kwam de vakantieperiode er overheen. Maar de klus is nu toch geklaard en in weinig doet het atletiekcomplex op sportpark De Bijenkamp nog denken aan hoe het er in februari bij lag.

Blikvanger is de nieuwe vier-laans kunststof rondbaan met een zes-laans sprintbaan. Het is daarmee een gecertificeerde wedstrijdbaan. Op het middenterrein staan twee nieuwe hoogspringkussens en een nieuwe polsstokhoogspringmat. Voor de bescherming kunnen er eenvoudig grote aluminum bakken overheen worden geschoven. Er is een nieuwe kooi voor het discuswerpen, de verspringbak is vernieuwd en sporters hebben voortaan de beschikking over aanloopstroken bij het verspringen. Meerdere sporters kunnen nu tegelijk kogelstoten dankzij de kogelstootbaan met meerdere oefenringen, voor de speerwerpers is een nieuwe aanloopstrook aangelegd. “Alle technische onderdelen zijn kortom vernieuwd”, zegt Bob Doornweerd. Er is een kleine tribune gebouwd en buiten de baan, naast het clubgebouw, zijn enkele trainingstoestellen geplaatst. Geblesseerde sporters kunnen er hersteltraining doen, ook doen de apparaten dienst tijdens krachttrainingen en kunnen ze worden geïntegreerd in een training. “En de verlichting is ook helemaal vernieuwd. Er staan armaturen met eneregiezuinige LED verlichting”, wijst Ton Harmsen, voorzitter van ASV.

Dit alles zorgt er voor dat er een atletiekbaan ligt om u tegen te zeggen. De vernieuwing is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente én een provinciale subsidie in het kader van Gelderland Sportland. In totaal was er 500.000 euro beschikbaar en de renovatie is keurig binnen de financiële kaders gebleven. “We hebben zelfs nog wat over. Dat moet ook, want als stichting zijn we ook verantwoordelijk voor toekomstig onderhoud”, vertelt Bob Doornweerd. Voorwaarde van de gemeente voor financiële steun was namelijk dat ASV zou privatiseren. Daarvoor is de Stichting Atletiekbaan Eibergen opgericht. De stichting verhuurt de baan aan ASV en eventueel andere partijen.

De nieuwe baan geeft een verdere impuls aan sportpark De Bijenkamp. Na TV Mallumse Molen, De Stofwolk en FC Eibergen heeft nu ook de atletiekvereniging een geheel verbouwd en vernieuwd complex.

Tom Harmsen hoopt de nieuwe accommodatie zorgt voor een verdere stijging van het aantal (jeugd)leden. “We hebben de laatste jaren al veel aanwas. We hopen dat het door deze accommodatie nog wat verder wordt versterkt.” De nationale atletiekunie gaat binnenkort een nieuwe trainerscursus opzetten bij ASV. “Daar doen zes jeugdtrainers van ons aan mee. Dat betekent weer een versterking van het kader. Een nieuwe accommodatie en trainers in opleiding, dat moet goed komen.” Er is ook net weer een nieuwe groep Start to Run begonnen. “In die zin is de vereniging gezond én groeiende.”

Olympische vlam
Zaterdagmiddag is het vernieuwde complex geopend. De officiële openingshandeling kwam op naam van sportwethouder Han Boer. Hij ontstak de Olympische vlam, die in de uren daarvoor door een estafetteploeg door Berkelland was gedragen. Even later ging de focus weer op het sporten en werden op de baan de clubkampioenschappen vervolgd, die net na de middag waren begonnen.

bron: berkelnieuws.nl