USV laat licht schijnen op LED

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week hield USV de ‘inhaal’ ledenvergadering van november 2021. Corona-perikelen liepen als rode draad door het verhaal. Het clubleven werd ernstig verstoord. Daardoor waren er volgens secretaris Daniëlle Vlierman veel zaken om zich zorgen over te maken. Maar nooit over de betrokkenheid van de leden. Die zoeken steeds weer de verbinding en laten maar weer eens zien dat USV veel meer is dan voetbal alleen.

De kantine is normaal gesproken een belangrijke bron van inkomsten voor de club. Uit de cijfers van penningmeester Sander Eissen bleek dat door alle beperkingen die opbrengsten ver achterbleven bij de prognose. Dat de schade nog enigszins binnen de perken bleef, was vooral ook te danken aan de sponsoren. Zij bleven de club ook in deze moeilijke tijden steunen. Bovendien was er de toegestoken hand van de gemeente Dalfsen. USV kon rekenen op een bijdrage uit het corona-noodfonds en tegemoetkoming in de huur van de velden. En van meer overheden kwamen subsidies los om de gaten enigszins te dichten.

De maandenlange stilte op het sportpark had wel een positief effect op de voortgang van de grootscheepse renovatie van het clubgebouw. Daar werden in relatief korte tijd vele meters gemaakt. Met de kleedkamers als grote blikvangers. Deze kregen een totale metamorfose. Bert van Lente en Thijs Ruinemans kregen als bouwchefs een groot applaus. USV kan er weer jaren mee vooruit.

Voorzitter Michiel Smudde gaf een uitgebreide toelichting op het plan de huidige verlichting rond de velden om te zetten in LED verlichting. Met dit duurzame project trekken de gemeente Dalfsen en de Dalfser verenigingen samen op. Als extra wil USV ook verlichting aanbrengen op het hoofdveld. Dit levert niet alleen meer trainingsruimte op, hiermee wordt ook geanticipeerd op verwachte ontwikkelingen op voetbalgebied. Zo lijkt het een kwestie van tijd dat de vrijdagavond wordt toegevoegd als speeldag voor (jeugd)competities.

Ook op sportief gebied was er nieuws. Mathijs van Faassen verlengde zijn contract als trainer van het eerste elftal. Nu nog staat hij samen met Theo van ’t Zand voor de groep. Vanaf 2022/2023 is hij alleen verantwoordelijk. Al eerder ging het bestuur op pad om de jubilarissen te huldigen. Die kregen thuis de versierselen en de bloemen overhandigd. Zo waren Wim Bovenhoff en Klaas Meesters liefst 60 jaar lid van de vereniging.

Overigens krijgt deze vergadering binnenkort nog een vervolg. Vanwege de beschikbare ruimte kon slechts een beperkt aantal leden de vergadering live bijwonen. Voor de thuisblijvers was online toegang geregeld, maar helaas bleven zij verstoken van beeld en geluid. Daarom is er op woensdag 2 maart een speciale informatieavond voor leden die deze vergadering niet konden bijwonen. Aanvang 19.30 uur.

bron: nieuwleusen.com