Unieke prestatie camping ZomersBuiten Oude Pekela

OUDE PEKELA – In vier jaar tijd hebben Jelle en Els de Vries een camping in Oude Pekela uit de grond getrokken met verrassende vernieuwde Ideeën.

Deze camping is als enige Groningse camping genomineerd in de top tien voor de VVV Rob de Bes Award. Volgens het VVV een geweldige promotie voor de hele regio, helemaal als ze de Top 5 zullen bereiken. Maar daar zijn nog wel voorkeursstemmen voor nodig. Er kan nog tot 1 september gestemd worden via http://stemvvvrobdebes2014.nl/

Jelle en Els vertellen dat de camping tevens is genomineerd voor de VeKaBo Beste camping 2015. “Het enige wat we voor deze nominatie moeten doen is onszelf te zijn”, aldus het echtpaar. Dat dit wordt gewaardeerd door de campinggasten is wel duidelijk. Een geweldige vakantie in een mooie omgeving met vriendelijke en gastvrije eigenaren zorgt ervoor dat kampeerders met en zonder kinderen terugkeren op deze unieke camping.

Zij hanteren een laagdrempelig seizoentarief. De kampeergasten mogen gratis gebruik maken van de eco- pluktuin met krakend vers seizoensgebonden groenten en fruit, waar alleen bij hoge uitzondering met biologische middelen wordt gespoten. De grote fruit en groenten wordt afgewisseld met kruiden en bloemen.

Afval wordt gescheiden ingezameld en GFT afval gaat in de compostbak.

Ook vind het echtpaar de Vries dat we zuinig met ons milieu moeten omgaan, daarom zijn er een aantal voorzieningen getroffen om een duurzame bijdrage te leveren.

Het afvalwater loopt via de afvoer naar een vetvanger, dan via een pompput naar een helofytenfilter, waarin het door bacteriën wordt gereinigd. Ook het toiletwater dat via septictanks wordt voorgereinigd komt terecht in de helofytenfilter. Het schone water wat uiteindelijk overblijft wordt gebruikt om de weide te besproeien en de toiletten door te spoelen.

Voor het douchen is een slim energiezuinig systeem bedacht. Men kan er heerlijk douchen onder waterbesparende douchekoppen. Zij hanteren geen muntsysteem. Het sanitair gebouw is supergoed geïsoleerd en aangenaam middels vloerverwarming. Bouwmaterialen interieur bestaat deels uit hergebruikte trespa panelen en- deuren.

Verlichting is uitsluitend via spaarlampen en LED verlichting.

Samenwerking is er met plaatselijke bedrijven zoals Smurfit Kappa, het Kapiteinshuis Nieuwe Pekela, en rondje eigenwijze tuinen met een fiets- of autoroute door het gebied.

Camping ZomersBuiten is een ideale basis om de mooie omgeving van Westerwolde, de Veenkoloniën en het Oldambt op allerlei gebieden zoals natuur, historisch, cultureel, culinair en recreatief te verkennen. Zoals het echtpaar de Vries zelf zegt zijn zij met hun camping in Oude Pekela eigenlijk een soort spin in het web. Stem dus nog even via http://stemvvvrobdebes2014.nl/

bron: www.westerwoldeactueel.nl