Ton voor nieuwe kerstverlichting in Enschede

Passend bij een grensstad, overdag zichtbaar, duurzaam en zeker tien jaar houdbaar. Zo schetst Marc Lemm van Enschede Promotie de nieuwe kerstverlichting, die uiterlijk zaterdag 9 december boven straten in de binnenstad straalt.

Tot het zover is, hangt de oude kerstverlichting er nog. Met de aanschaf van nieuwe armaturen met kerstverlichting die met staalkabels over de centrumstraten worden gespannen, is 100.000 euro gemoeid. De helft komt uit het Ondernemersfonds, de andere helft legt de gemeente op tafel.

Kosten delen
De kosten van ophangen, aftuigen, opslag en onderhoud (15.000 tot 20.000 euro per jaar) worden gedragen door de gezamenlijke binnenstadspartners: Enschede Promotie, Vereniging Horeca Stad Enschede, dinsdagmarkt, Winkelhart en de Marktbond. Volgens Lemm komen boven het stadserf 150 nieuwe armaturen te hangen. “Bij elke invalsweg tot de binnenstad komt een ornament dat duidelijk in beeld brengt dat de bezoeker Enschede binnenkomt”, zegt Lemm, die nog niet alles wil verklappen. Alle andere ornamenten zijn hetzelfde.

Duurzaam
Een afvaardiging van betrokken partijen heeft verschillende soorten kerstverlichting bekeken. De keus was unaniem. Bijzonder is volgens Lemm dat de sfeervolle, duurzame LED verlichting ook overdag goed is te zien. De nieuwe ornamenten vervangen de oude kerstverlichting die volgens Lemm tussen de vijftien en twintig jaar dienst heeft gedaan. “Deze investering is nodig om te voldoen aan het kwaliteitsniveau van Winterwonderland”, aldus Lemm.

bron: www.tvenschedefm.nl