Theater Bonhoeffer genomineerd voor WeCycle sponsoractie

Oude apparaten of lampen weg te gooien? Inleveren bij het afvalbrengstation kan erg lonend zijn. Zowel voor degene die dit wegbrengt als voor Theater Bonhoeffer van het Bonhoeffercollege. Deze is geselecteerd en maakt kans op 1000 euro sponsorgeld van Wecycle.

Het is aan de inwoners van Castricum om het theater aan hun prijs te helpen en zelf ook kans te maken op een prijs. Ze kunnen veel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten en lampen in te leveren bij het afvalbrengstation. De actie loopt tot eind augustus.

Wecycle organiseert landelijk de inzameling en recycling van huishoudelijke elektrische apparaten en lampen. Wecycle laat deze apparaten optimaal recyclen. Zo worden waardevolle grondstoffen goed gebruikt en komen niet in het milieu terecht.

Hoe werkt de actie
Ga naar het afvalbrengstation. Lever de oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in. Ga ter plekke op de smartphone naar wecycle.nl/inleveren. Ga naar (ik wil inchecken) en support zo het theater. Onder alle geldige aanmeldingen worden 50 nieuwe apparaten verloot. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, winnen de sponsorcheque van € 1.000, van Wecycle.

Als Theater Bonhoeffer wint, dan wordt het geld gebruikt om verlichting aan te schaffen. Dan hoeft dat niet meer gehuurd te worden en het levert ook energiebesparing op omdat het dan om LED verlichting gaat.

bron: castricum.uitkijkpost.nl