Teylingen plaatst vanaf maandag LED verlichting; aantal wegen afgesloten

TEYLINGEN – Langs een aantal wegen in de gemeente Teylingen wordt vanaf maandag LED verlichting geplaatst. De LED verlichting moet de bestaande lichtmasten vervangen. Door de werkzaamheden zijn een aantal wegen deels afgesloten.

In Sassenheim gaat het om de Warmonderweg. In Voorhout moeten automobilisten rekening houden met hinder op de Van den Berch van Heemstedeweg, de Oosthoutlaan, de Zuidelijke Randweg, de Schoutenlaan, de J. van Beierenweg en de Nachtegaallaan. Warmonders krijgen te maken met de werkzaamheden op het Oosteinde, de Herenweg en het gelijknamige fietspad, de Sweilandstraat en de Oranja Nassaulaan.

Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen deels afgezet. Op een aantal plekken zet de gemeente verkeersregelaars in. Het plaatsen van LED verlichting is onderdeel van de duurzame agenda van de gemeente Teylingen. Vanaf 2013 is de gemeente al bezig met het vervangen van de huidige lichtmasten met de milieuvriendelijker variant. Over twintig jaar moet heel Teylingen verlicht worden door LED verlichting

bron: www.omroepwest.nl