Tamoil kleurt twee Esso-stations om naar eigen merk

Tamoil heeft twee nieuwe stations geopend. Het gaat om onbemande locaties in het Friese Sint Annaparochie en in het Drentse Zwartemeer. Beide vestigingen waren voorheen Allesco-stations, waar Esso op de luifel stond. Het bedrijf uit Ridderkerk wil de komende jaren het aantal vestigingen verder uitbreiden.

Bij de Tamoil Express-stations kan ook betaald worden met de mobiele app van MyOrder. Daarmee kunnen klanten brandstof betalen aan de pomp met behulp van hun smartphone. Dit kan vanuit de auto. Alleen voor het tanken zelf moeten klanten de auto uit. Wie gebruikmaakt van deze afrekenmethode krijgt 1 cent extra korting per liter.

Duurzaamheid
Tamoil-directeur Peter Etman wijst verder op het duurzame aspect van de stations: “Bij de twee nieuwe locaties wordt LED verlichting in de luifels gebruikt. We voeren een actief beleid op het gebied van duurzaamheid, dat zich niet alleen richt op de inkoop en het produceren van groene energie, maar ook op het reduceren van de energieconsumptie.”

De LED verlichting is momenteel op 64 Tamoils gerealiseerd en dat aantal wordt het komende jaar uitgebreid naar 125. “Door toepassing van deze verlichting is een energiebesparing gerealiseerd die gelijk staat aan het jaarverbruik van 105 huishoudens”, meldt het bedrijf.

Groene stroom
Tamoil is ruim vijftig jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt en is de eerste oliemaatschappij in Nederland die mobiel betalen aan de pomp mogelijk maakt. Daarnaast produceert zij groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt Tamoil duurzame brandstof aan via de Ogo CNG-pompen op een aantal van haar locaties. Tamoil Nederland is onderdeel van de Oilinvest Groep, een Europees olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

bron: www.tankpro.nl