Sporthallen Matenpark en Mheenpark besparen flink op energie

Het energieverbruik van de sporthallen Matenpark en Mheenpark gaat omlaag. De gemeente Apeldoorn heeft als eigenaar van de gebouwen maatregelen genomen om de sporthallen te verduurzamen.

Het dak van sporthal Matenpark bestaat uit een lager en hoger gelegen deel. Op het hoge dak liggen 320 zonnepanelen, de plaatsing daarvan is vorige week zo goed als afgerond. De 40 panelen op het lager gelegen dak worden deze week geplaatst. Naar verwachting wordt in deze hal tijdens de zomervakantie LED verlichting aangebracht.

In sporthal Mheenpark zijn sinds de kerstvakantie in totaal 241 verouderde (TL) verlichtingsarmaturen vervangen door nieuwe LED armaturen. De levensduur van de lampen is in vergelijking met de oude verlichting vertienvoudigd. De kleedruimtes en bergingen van de sporthal zijn voorzien van bewegingssensoren, zodat verlichting automatisch uitschakelt als ruimtes niet gebruikt worden.

In vergelijking met de oude situatie is het energieverbruik ruim gehalveerd, en ook de lichtkwaliteit voor de gebruikers is verbeterd. Daarnaast komen ook op deze sporthal later dit jaar zonnepanelen te liggen.

bron: www.destentor.nl