Sleuteloverdracht nieuwbouwschool De Glashorst

Scherpenzeel – Afgelopen maandag, 26 november, was een feestelijk moment voor De Glashorstschool. Directeur Jan Bos ontving officieel de sleutel van het nieuwe schoolgebouw. In aanwezigheid van alle betrokken partijen werd dit heugelijke moment gevierd.

Realisatie

Ruim een jaar geleden begon Burgland Bouw aan de eerste graafwerkzaamheden. Vervolgens werden de tijdscapsules met tekeningen van kinderen, vorig jaar november, met het eerste beton gestort. Al snel ging het gebouw de hoogte in en werden de contouren zichtbaar. “Vooral de voorkant van het schoolgebouw is opvallend en een echte eye-catcher”, aldus directeur-bestuurder van De Viermaster, Henk Jonker. De school is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en Burgland Bouw heeft het project gerealiseerd.

Duurzaam

In de nieuwe school is voor diverse duurzame oplossingen gekozen. Zo liggen op het dak PV-zonnepanelen, is er een warmtepomp geïnstalleerd en is de school volledig gasloos. Daarnaast is er overal in de school LED verlichting aangebracht. De school is energiezuinig en de ruimtes zijn multifunctioneel. Directeur Jan Bos is trots op het nieuwe schoolgebouw: “Het is echt een gebouw geworden dat duurzaam en toekomstbestendig is. We hopen dat er nog veel generaties Scherpenzelers met veel plezier gebruik gaan maken van deze school”.

Verhuizing

Nu de sleutel is overhandigd kan een start gemaakt worden met de verdere inrichting en aankleding van de school. Er zal nog wel wat werk verzet moeten worden, voordat de school in gebruik kan worden genomen. Vooral het plein en de buiteninrichting vergt nog de nodige inzet, maar de directie heeft er vertrouwen in dat dit op tijd af komt. “De verhuisdatum is inmiddels gepland en begin februari hopen we de kinderen les te kunnen gaan geven in het nieuwe schoolgebouw”, aldus directeur Jan Bos.

bron: scherpenzeelsekrant.nl