Sjoerd Huisman Skeelerpiste Wervershoof nu voorzien van LED verlichting in de lichtmasten

WERVERSHOOF – Mede door financiële steun van de Rabobank en de provincie Noord-Holland is de Sjoerd Huisman Skeelerpiste in Wervershoof weer een stuk duurzamer geworden door het aanbrengen van LED verlichting in de lichtmasten.

Monnie de Vries, voorzitter van St. Omnium Sport de Westrand: “Omdat we nu professionele verlichting op de baan hebben, biedt dit nog meer mogelijkheden voor de topsport. Onze technische vrijwilliger Gerard Tensen heeft waar mogelijk geholpen met het installeren van de LED verlichting.”

De skeelerbaan van Wervershoof staat zeer hoog aangeschreven. “Het is ook niet voor niets dat de Nederlandse top hier regelmatig komt trainen,’ aldus de Vries. Zo werd afgelopen weekend nog een groot 3-daags inlineskate toernooi gehouden op de baan in Wervershoof en in Medemblik.

Later in het jaar als de duisternis weer eerder invalt zal de nieuwe LED verlichting haar nut zeker gaan bewijzen op de Sjoerd Huisman Piste, omdat het meeste licht op de baan is geprojecteerd en niet ernaast waardoor lichthinder voor de omwonenden tot een minimum zal worden beperkt.

bron: www.medemblikactueel.nl