Sittard-Geleen krijgt super logistiek centrum

Op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord van Sittard-Geleen verrijst binnenkort het grootste distributiecentrum van Nederland. Leeyen Vastgoed bouwt op een 18 hectare groot perceel dit logistieke centrum met een totaaloppervlakte van ruim 145.000 vierkante meter.

Deze regio geldt als logistieke hotspot. De bouw vindt plaats op het smalste stukje van Nederland, op een triple A-locatie langs de A2, met een multimodale toegang tot de containerhaven en railterminal. Uitgangspunt is dat nieuwe bedrijven minstens twee van deze drie vervoersmogelijkheden benutten. Leeyen heeft inmiddels een vergunning aangevraagd om er een logistiek centrum te realiseren, dat bijna 30 voetbalvelden groot is. Op het 18 hectare groot terrein komt een hal met een oppervlakte van 148.000 vierkante meter. Deze hal, met een hoogte van 14 meter, wordt in drie delen gebouwd. Deze ontwikkeling levert op de langere termijn circa 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Groen

Het gebouw wordt gekenmerkt door groen. Niet alleen aan de buitenkant, waar groene elementen zorgen voor een landschappelijke inpassing. Ook op het gebied van duurzaamheid is er sprake van een groen gebouw. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en het extra geïsoleerde gebouw krijgt overal zuinige LED verlichting. De realisatie van het grote distributiecentrum is mogelijk door de verkoop van ruim 10 hectare door de gemeente aan Leeyen. De overige 7,5 hectare heeft het bedrijf uit Beringe van een particulier verworven. De totale investering die Leeyen doet, bedraagt ruim 50 miljoen euro.

bron: www.logistiektotaal.nl