Sigarenproducent beloond voor duurzaam kantoorgebouw

De Nederlandse sigarenproducent Royal Agio Cigars opent zijn duurzame hoofdkantoor in de Brabantse plaats Duizel. Dankzij energiezuinige maatregelen behoort het kantoor tot een van de duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Door de duurzame renovatie beschikt het nieuwe kantoorgebouw over 4.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Daarnaast beschikt het pand over LED verlichting met daglichtschakeling en bewegingsmelders, waardoor bespaard kan worden op het energieverbruik voor verlichting.

Duurzaamste kantoorgebouwen in Nederland
Voor de verwarming maakt het kantoor gebruik van warmtepompen die energie uit de buitenlucht onttrekken. Verder is het gebouw voorzien van vier cv-ketels die indien nodig bijgeschakeld kunnen worden om het verwarmingssysteem met warmtepompen te ondersteunen.

Mede dankzij de energiezuinige maatregelen is het kantoorgebouw van Agio beloond met de hoogste score Breeam-Outstanding, het wereldwijd bekende certificeringssysteem voor duurzaamheid in gebouwen. Daardoor behoort het gebouwontwerp van Agio’s hoofdkantoor tot de top vijf van de duurzaamste kantoorgebouwen in Nederland.

Innoveren in duurzaamheid
Bij de renovatiewerkzaamheden is het overgrote deel van de bestaande constructie, zoals palen, fundering en vloeren, bewaard gebleven. “De samenleving vraagt iedereen nadrukkelijk te innoveren, zodat wij de wereld weer aan een volgende generatie kunnen doorgeven”, zegt Boris Wintermans, CEO bij Royal Agio Cigars, in het persbericht.

“Wij wilden mee in die innovatie in onze thuishaven, de lokale gemeenschap van Duizel. Daarom hebben wij bij het ontwerp van ons nieuwe kantoorpand en productiefaciliteiten extra aandacht besteed aan duurzaamheid van het gebouw en de integratie met de bestaande constructie.”

bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl