Realisatie kunstgrasvelden De Koepel en West End valt duurder uit

13 juli 2022

Het aanleggen van nieuwe kunstgrasvelden op sportparken De Koepel en West End gaat duurder uitvallen. Met die mededeling kwam wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport woensdag.

“In december vorig jaar is er krediet beschikbaar gesteld om op sportpark De Koepel in Haren natuurgrasvelden om te zetten in kunstgrasvelden”, vertelt Jongman. “Onderdeel van het plan is ook om een pupillenveld van kunstgras te voorzien en om op het complex LED verlichting aan te leggen. Ook op sportpark West End wordt er een kunstgrasveld aangelegd.”

Jongman vertelt verder: “Waar we nu echter tegen aan lopen is dat de kosten hoger uitvallen dan wat er qua budget beschikbaar is gesteld. De oorzaak is dat materialen die benodigd zijn duurder uitvallen vanwege de geopolitieke spanningen in de wereld. We hebben het dan onder andere over kunstgrasmatten, beton en staal dat duurder is geworden. De extra benodigde kredieten kunnen we binnen onze begroting dekken. De werkzaamheden, die onlangs gestart zijn, gaan dan ook door. In augustus volgt er een raadsvoorstel.”

bron: www.oogtv.nl