PostNL opent sorteercentrum in Almere

PostNL betrekt in Almere zijn drie├źntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland. Vanuit het pand van 6.500 vierkante meter bezorgt het bedrijf dagelijks zo’n 30.000 pakketten.

De marktleider in pakketbezorging opent dit jaar drie nieuwe sorteercentra in Nederland. Almere is het eerste pand, in het najaar volgen locaties in Dordrecht en Tilburg. Vanuit de nieuwe locatie op bedrijventerrein Stichtsekant bezorgt PostNL pakketten in Almere, ’t Gooi en Lelystad. Het sorteercentrum biedt werkgelegenheid aan ongeveer vierhonderd mensen.

Dertig elektrische bestelbussen
Gelijktijdig met de opening van het pand neemt PostNL dertig elektrische bestelbussen in gebruik. Met de bussen kan het bedrijf een deel van de pakketten volledig uitstootvrij bezorgen. Dat past in de strategie van PostNL om in 2025 in 25 binnensteden emissieloos te leveren. Het pand in Almere is voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen.

Gasloos pand met zonnepanelen
Het nieuwe sorteercentrum in Almere heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor gebouwen met een minimale milieu-impact. PostNL maakt er geen gebruik van gas en werkt met duurzame materialen en installaties, waaronder warmteterugwininstallaties en LED verlichting. De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten.

bron: www.logistiekprofs.nl