Plan voor opknappen accommodatie Tennis Vereniging Diemen Zuid

DIEMEN – De gemeente Diemen is van plan om de accommodatie van Tennis Vereniging Diemen Zuid (TVDZ) op Sportpark De Diemen op te knappen.

TVDZ bestaat sinds 1 april 1984. De vereniging beschikt op sportpark De Diemen over zes kunstgrastennisbanen en een mooi en gezellig clubgebouw. Hans de Jong, voorzitter van TVDZ: “Wij willen de bovenlaag van de zes tennisbanen vervangen. Die laag bestaat uit kunstgras met ingestrooide zandkorrels. De huidige bovenlaag ligt alweer 18 jaar op de banen en is hard aan vervanging toe. Wij willen dus graag dat er een bovenlaag van hetzelfde materiaal op de tennisbanen wordt aangelegd. Ook willen wij onze verlichting vervangen door LED verlichting. Daarmee kunnen wij energiekosten besparen.”

Tennisverenigingen in het hele land hebben tijdens de coronaperiode die nu al bijna twee jaar duurt er veel leden bij gekregen. Uitgezonderd de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 konden tenniscomplexen meestal open blijven. Tennis geldt als een sport die ook in tijden van de coronapandemie op een veilige manier kan worden beoefend. Spelers hoeven er weinig voor te doen om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. “Daarnaast kan er bij onze vereniging het hele jaar door getennist worden omdat wij geen winterstop hebben: onze tennisbanen zijn altijd bespeelbaar, ook na een regenbui.”
Veel sportliefhebbers die actief andere sporten beoefenden (die door de coronamaatregelen stillagen) stapten over op tennis, of kozen tennis als tweede sport. De Jong: “Het gaat goed met TVDZ. De afgelopen twee jaar zijn er zo’n honderd nieuwe leden bij gekomen. Na de laatste coronapersconferentie van 15 januari 2022 kunnen onze leden weer vrij trainen en ook weer met zijn vieren op de baan staan. Er kunnen ook weer volop tennislessen worden gegeven. Het is alleen jammer dat ons clubgebouw nog gesloten is en er alleen afgehaald mag worden. Hierdoor hebben we al twee jaar geen algemene ledenvergadering kunnen houden. Maar binnenkort kunnen we gelukkig wel weer clubtoernooien organiseren.”

“De gemeente is, als eigenaar van de banen, inderdaad van plan om het komende jaar werkzaamheden uit te voeren. We zijn nu bezig om samen met de aannemer te onderzoeken wat er precies moet gebeuren en wat de kosten zijn. Daaronder valt het opknappen van de banen en het vervangen van de verlichting door LED verlichting. Ook bij de nieuw aangelegde velden op het sportpark is LED verlichting aangebracht. De uitvoering van de werkzaamheden wordt door de gemeente in overleg met de club gepland”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

bron: www.diemernieuws.nl