Parallelweg N35 krijgt aanvullende verlichting

RAALTE / HEINO – De parallelweg van de N35 tussen Raalte en Heino wordt over een lengte van 700 meter voorzien van straatverlichting.

Er komen 25 lichtmasten met led-verlichting. Dat heeft Rijkswaterstaat medegedeeld aan de gemeente Raalte.

Het gaat om het weggedeelte dat de bossen van landgoed ’t Reelaer doorkruist, dat sinds jaar en dag bekend staat als sociaal onveilig. Burgemeester Piet Zoon en de VVD-fractie in de Raalter raad hebben de afgelopen jaren intensief actie gevoerd voor verbetering van de sociale veiligheid op de parallelweg, met name voor fietsers. Rijkswaterstaat heeft met het snoeien van groen en het verbeteren van de belijning al eerder dit jaar actie ondernomen om de sociale veiligheid te verbeteren.

Het plaatsen van aanvullende verlichting was afhankelijk van Flora- en Faunaonderzoek. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat aanvullende verlichting mogelijk is. De 25 lantaarnpalen worden uiterlijk eind november geplaatst of zo veel eerder als mogelijk is, aldus de gemeente Raalte. De voorbereidende werkzaamheden worden al eerder uitgevoerd, zodat de lichtmasten bij levering direct geplaatst kunnen worden.

bron: www.destentor.nl