Oproep VVD, GroenLinks en D66 aan sportclubs om gebruik te maken van duurzaamheidssubsidie

AMSTELVEEN VVD. GroenLinks en D66 roepen sportverenigingen op om gebruik te maken van de duurzaamheidssubsidie de gemeente heeft ingesteld. Deze subsidieregeling is tot stand gekomen op initiatief van Ilika Polderman (GroenLinks), Victor Frequin (VVD) en Paul van Roermund (D66). Diverse verenigingen hebben al een aanvraag ingediend. Zo maakten Sporting Martinus en Roda’23 gebruik van de regeling voor LED verlichting op de velden. Martinus heeft nu ook een aanvraag ingediend als bijdrage voor de bouw van een nieuw duurzaam clubhuis.

Woensdag 21 april besluit de gemeenteraad over het voorstel voor garantiestelling voor dit clubhuis. In de afgelopen commissievergadering gaf de voorzitter van de vereniging, Rick van Bruggen, aan dat Martinus ook gebruik zal maken van de duurzaamheidssubsidie voor sportverenigingen. De eerdere subsidieregeling voor de LED verlichting is de vereniging volgens hem goed bevallen. “Nu hebben we subsidie aangevraagd voor ons nieuwe clubhuis, dat gaan we volledig energie neutraal maken, met warmtepompen, LED verlichting ook binnen en zonnepanelen.”

VVD, GroenLinks en D66 zijn verheugd dat Martinus deze subsidie heeft gevonden en roepen andere sportverenigingen op om ook van deze mogelijkheid gebruik te gaan maken . “Deze subsidie geeft verenigingen de ruimte die duurzame stap te maken,” zegt Victor Frequin, “ Zelfs nu het door het coronavirus een lastige periode is voor veel verenigingen.”

VOORBEELDFUNCTIE Ilika Polderman vult aan: “Sportverenigingen hebben een voorbeeldfunctie, zeker voor de jongere leden. Door als vereniging bewust en duurzaam bezig te zijn, zal dit voor de jeugd steeds vanzelfsprekender worden, ook thuis. Het is mooi dat Amstelveen de verenigingen hierin aanmoedigt met deze subsidie.” Paul van Roermund benadrukt dat niet alleen Martinus gebruik maakt van de regeling. “Hoe meer verenigingen een stap richting duurzaamheid maken, hoe vanzelfsprekender het gaat worden. Alle kleine beetjes helpen. We roepen verenigingen dan ook op, om ook voor de kleine initiatieven de subsidie aan te vragen.”

Tot nu toe hebben de volgende verenigingen deze subsidie aangevraagd (nog niet alle aanvragen zijn toegekend) Roda’23, Tenniscentrum Startbaan (3x), DVH, KVA, Myra, Martinus (2x), ARC, HIC, RKAVIC (2x). Verenigingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de subsidie kunnen contact opnemen met de gemeente.

bron: www.amstelveensnieuwsblad.nl