Opnieuw flinke impuls voor Hippisch Centrum Exloo

Hippisch Centrum Exloo gaat de komende maanden ruim een half miljoen investeren in het verder verbeteren van de accommodatie. De provincie Drenthe is voornemens om daaraan 140.000 euro bij te dragen. Provinciale Staten moeten daar nog mee instemmen.

De plannen werden dinsdag gepresenteerd, in het bijzijn van gedeputeerde Henk Brink en wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn. Beide overheden zien potentie in het paardensportcentrum aan de Valtherweg, dat eind 2016 werd overgenomen door Lieuwe Koopmans en sindsdien wordt aangestuurd door de stichting Hippisch Centrum.

Sinds de feestelijke heropening in 2017 is er in rap tempo gewerkt aan het verbeteren van de manege en de omgeving. Zo is eind 2018 een eb- en vloedbodem gelegd op het grote buitenterrein. Recentelijk zijn ook de binnenbakken opgewaardeerd en is er bijvoorbeeld LED verlichting aangebracht.

,,Er is sinds eind oktober 2016 vier en halve ton geïnvesteerd”, blikt Lieuwe Koopmans terug. ,,Nu is het moment om de eerste fase af te ronden, zodat het Hippisch Centrum Exloo weer toekomstbestendig is.”

NIEUWE DAKEN
Het gaat daarbij om het plaatsen van twee nieuwe daken op de hallen, het maken van een nieuwe hoofdingang, de bouw van een juryruimte die uitkijkt op het buitenterrein en het realiseren van een invalidetoilet. Ook krijgen de twee binnenbakken nu eb- en vloedbodems. Tot slot worden de gevels nog gemoderniseerd.

Koopmans liep al langer rond met de plannen voor nieuwe daken. ,,Maar vorig jaar kwam corona en dan word je toch wat voorzichtiger. Maar toen ik onlangs tijdens de sneeuwstrom zag dat er gewoon tien centimeter sneeuw binnen lag dacht ik: nu moet het toch echt gebeuren. Als zoiets tijdens een evenement zou gebeuren dan ben je klaar en dat kan natuurlijk niet.”

Het afronden van de eerste fase betekent niet het einde van de ambities in Exloo. ,,We hebben ook plannen om op termijn een derde hal te bouwen, die kan dienen voor bijvoorbeeld stalling tijdens evenementen. Ook denken we aan een vaste ontvangstruimte aan de andere kant van het buitenterrein, waarin we ook bijvoorbeeld congressen kunnen houden.”

bron: www.stergen.net