Open dagen bij De Glasbaars

Den Helder – Tijdens de afgelopen twee covid jaren is aquariumvereniging De Glasbaars open gebleven voor haar leden, al was het soms met aangepaste tijden en aanvullende maatregelen. Ondanks covid en na een royale donatie van de inmiddels opgeheven vereniging H&O, hebben de vrijwilligers echter niet stil gezeten. Zo is inmiddels het planteneiland gerealiseerd.

Na wat aanloop problemen, de gebruikelijke algen, draait de bak nu als een zonnetje met glashelder water. Over zonnetje gesproken, de vereniging draait nu ook op zonne-energie. Door de hele vereniging heen hangt LED verlichting en dus ook boven het planteneiland. Zo kunnen de planten dus ook nog groeien terwijl ze op de vereniging verblijven.

Open dag
Nu de maatregelen afgebouwd zijn en het verenigingsleven weer tot tot leven komt is het tijd om iedereen kennis te laten maken met het planteneiland en wat de rest van de vereniging te bieden heeft. Daarom organiseert aquariumvereniging De Glasbaars op zaterdag 9 en zondag 10 april open dagen. De koffie met wat lekker staat klaar tussen 10.00 en 16.00 uur. Tevens ligt er voor iedere bezoeker nog een leuke attentie klaar.

bron: www.regionoordkop.nl