Onherkenbaar! Deze Albert Heijn is helemaal opgepimpt én veel ruimer opgezet

Boodschappen doen (in je eentje) is in coronatijd toch een beetje een ‘uitje’. Hoe fijn is het dan als je vertrouwde Appie in een mooi nieuw jasje is gestoken? Sinds gister (19 oktober) is de Albert Heijn aan de Valkenboslaan na bijna twee weken verbouwen weer open. Met onder andere een nieuw interieur, een gepimpte parkeergarage en de mogelijkheid om zelf verse kruiden af te knippen. Heel fijn: de Appie heeft een ruimere opzet gekregen. “Er is veel meer ruimte, en toch is er géén vierkante meter bijgekomen.”

Dat hard werken vruchten afwerpt, is wel te zien aan de Albert Heijn Valkenboslaan. Er is weinig wat níet nieuw is aan deze supermarkt. “Dit is de eerste verbouwing in twaalf jaar tijd, dus het mocht ook wel”, vertelt supermarktmanager Sasja de Ruiter.

Apetrots is Sasja, en de hele dag van de opening ontvangen zij en haar medewerkers enthousiaste felicitaties. “Klanten kunnen niet geloven dat er geen enkele vierkante meter is bijgekomen. Ze vinden het echt bizar hoeveel ruimer de winkel is opgezet. Het was gewoon een kwestie van een andere indeling.”

Zelf je kruiden plukken
Sasja: “We hebben het interieur helemaal aangepast aan de moderne stijl van Albert Heijn. De ruimere opzet is ontstaan doordat we simpelweg alles recht hebben gezet. Twaalf jaar geleden was het nog ‘gezellig’ om alles een beetje schuin te zetten, maar de tijden zijn veranderd.”

Zelf zijn Sasja en haar medewerkers enorm blij met de ‘kruidenhoek’. “Klanten kunnen hier zelf allerlei soorten kruiden afknippen. We hebben bijvoorbeeld álle soorten munt, zelfs chocolademunt. Ik heb het geproefd en het is heerlijk!” Verder kun je onder andere verse koriander verwachten, verveine en basilicum.

Omdat het zo lang geleden is dat de Albert Heijn Valkenboslaan voor het laatst werd verbouwd, is ook de parkeergarage opgepimpt. “Voorheen waren de muren en het plafond grauw en hingen er ouderwetse TL-lampen die vaak kapot waren. Nu hangt er LED verlichting en zijn de muren gewit, het oogt dus veel frisser en groter dan voorheen”, vertelt Sasja.

Dit is er verder veranderd
De ‘Albert Heijn nieuwe stijl’ betekent trouwens niet alleen een moderner interieur, maar ook meer keuze aan versproducten zoals groente en fruit. Daar hoort ook dagverse sushi bij en een borrelafdeling (waar je echt álle hapjes vindt voor bij je drankje:).

Verder kun je in deze Appie ook terecht voor het stomen van je kleding: er is een heuse stomerijservice bijgekomen. Er zijn zelfscankassa’s bijgekomen en zelfs de winkelwagens zijn spiksplinternieuw. Sasja: “Die waren écht aan vervanging toe, er paste niet eens een handscanner in. Nu hebben we mooie ijzeren exemplaren, die gemakkelijk schoon te maken zijn.”

De Albert Heijn Valkenboslaan is elke dag open van 07:00 tot 23:00 uur, om zoveel mogelijk spreiding van klanten mogelijk te maken. Ben je bang om te verdwalen in de vernieuwde winkel? Geen zorgen, je krijgt bij binnenkomst een plattegrond van de nieuwe winkel mee :).

bron: indebuurt.nl