Oldenburger|Fritom bouwt duurzaamste distributiecentrum Noord-Nederland

Duurzame distributiecentra zijn natuurlijk niet enkel voorbehouden aan logistieke hotspots in Zuid-Nederland. Oldenburger|Fritom bouwt een BREAAM outstanding dc in het noorden van het land.

Het distributiecentrum verrijst aan de Zwaaikom in Veendam. Het distributiecentrum krijgt een 5-sterren BREEAM certificaat. Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland die bouwt volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.

Omvang distributiecentrum
Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en wordt 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zal het complex bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

BREEAM Outstanding
Het distributiecentrum wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en krijgt geen gasaansluiting. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd, een geavanceerd luchtklimaatsysteem en een supervlakke warehousevloer. Ook zal Oldenburger|Fritom op haar terrein een circulaire milieustraat inrichten voor optimale afvalverwerking. Remco Ruimtebouw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie.

Automatisering
Hoewel de warehousing activiteiten aanvankelijk semi-automatisch worden ingevuld, worden meteen de nodige installaties gerealiseerd om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden.

De logistieke dienstverlener verduurzaamt ook zijn huidige dc in Veendam. Het warehouse wordt naar BREEAM maatstaven gerenoveerd. Verwacht wordt dat beide distributiecentra medio 2019 worden opgeleverd.

bron: www.logistiek.nl