Nieuwe metrovloot Amsterdam compleet -28e Metropolis feestelijk ingewijd

Woensdag 20 januari 2016 is de laatste van in totaal 28 Metropolis-metro’s (de M5) op feestelijke wijze overgedragen aan het GVB. Daarmee is de M5-vloot voor Amsterdam compleet. Metrofabrikant Alstom, Metro & Tram (gemeente Amsterdam) en GVB wijdden de 28e M5 in met een confettiregen in de GVB-werkplaats in Diemen. Na de feestelijke inwijding trakteerden onder anderen de Anitaas en een mini-fanfare de reizigers in de M5 op een verrassingsoptreden onderweg naar Amsterdam Centraal.

Lovend
Reizigers zijn over het algemeen zeer te spreken over deze moderne metro. Met name de goede informatievoorzieningen, de ruimtelijke indeling en het feit dat deze metro helemaal doorloopt spreken de reizigers aan. Zie ook de reacties op wijnemenjemee.nl

Beproefd
Deze Metropolis is dan ook gebaseerd op een beproefd concept; in diverse steden over de wereld, zoals Barcelona, Boedapest en Singapore rijden vergelijkbare types rond. Amsterdam beschikt wel over de meest energiezuinige variant ter wereld, mede omdat de M5 volledig is uitgerust met LED verlichting (zowel binnen, als aan de buitenkant).

bron: www.infrasite.nl