Nieuwe McDonald’s in Uden open, maar nog even wachten op gele ‘M’

UDEN – Ook al staat op grote beeldschermen dat McDonald’s maandag pas zou openen, toch moest het personeel in Uden zaterdag al geregeld klanten naar huis sturen.

Na tankstation TinQ en de restaurant Subway en Kentucky Fried Chicken (KFC) is maandagochtend dan ook McDonald’s op het Foodcourt in Uden open gegaan. De karakteristieke gele ‘M’ wordt pas aan de hoge reclamezuil opgehangen als het minder waait. Misschien morgen.

Michael Schakel is de bedrijfsleider van de zaak aan de A50. Hij is dat ook van de vestiging in Heesch. Vorige week sloot de McDonald’s aan de Marktstraat in Uden. ,,Ik heb nog gesproken met de ouderen die elke maandagmorgen bij ons op de koffie kwamen. Ik kreeg een bosje bloemen van ze en ze beloofden ook hier koffie te komen drinken”, vertelt Schakel. ,,Onze zaak in het centrum had in die zin ook een maatschappelijke rol.”

Veel Udenaren begrijpen niet dat de vestiging in het centrum dicht moest. ,,McDonald’s is altijd bezig met vernieuwing, ook van de keukens. De nieuwste apparatuur die we hier nu zien, paste niet meer in de krappe zaak in het centrum. Ook het nieuwste McCafé vereist extra ruimte. Om alles aan te kunnen bieden, moesten we verhuizen”, legt woordvoerder Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland uit.

Nederland heeft nu 247 McDonald’s-zaken en ruim negentig daarvan hebben zo’n McCafé. De medewerkers krijgen daarvoor een speciale baristacursus. Ook staan er digitale bestelkiosken bij de ingang. Zonder in de rij te hoeven staan voer je je bestelling in, je pint, kiest voor tafelservice en dan wordt je order gebracht. Schakel: ,,Op de drukste momenten zijn er zeker 35 medewerkers tegelijk bezig. In totaal hebben we 95 collega’s hier. Dat is nodig, met openingstijden van 07.00 tot 00.00 uur en in het weekeinde tot 01.00 uur. Ook hebben we een dubbele Drive buiten.”

Afvalcontrole
“Het is mooi geworden met warme, natuurlijke kleuren en heel veel hout”, vindt de bedrijfsleider. ,,We hebben extra prullenbakken staan om zwerfafval te voorkomen. Met z’n allen controleren we een paar keer per dag het terrein en de omgeving op afval. Ons eten is vers, het pand is energieneutraal, gasloos met LED verlichting en zonnepanelen. Voor ons is het elke dag zo maar komend weekend, tijdens de landelijke Opschoondag, benadrukken we dat nog eens extra.”

bron: www.bd.nl