Nieuwe Lidl aan Amaliaplein gaat geen tabak verkopen

LEIDERDORP – De Lidl aan het Amaliaplein in Leiderdorp gaat geen tabak verkopen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht over de opening. Woensdag 27 mei om 08.00 uur gaat de winkel open.

De winkel van circa 1000 m2 is voorzien van een volwaardig assortiment en er is veel aandacht voor dagverse producten. De bakkerij zorgt dagelijks voor een variatie aan broodjes, van zoet tot hartig. Met een broodsnijmachine die klanten zelf kunnen bedienen, kunnen ze het verse brood op drie verschillende diktes laten snijden. ‘Onze winkel is erg mooi geworden en voldoet aan alle hedendaagse winkelgemakken. Het ruime vers assortiment en zes zelfscankassa’s zijn echt een aanwinst voor onze klanten’, aldus trotse supermarktmanager Nordin.

Het filiaal is voorzien van zonnepanelen en 100% LED verlichting, wat een fikse energiebesparing oplevert. Het filiaal heeft is volledig aardgasvrij, er is constante monitoring op het energieverbruik en alle medewerkers krijgen scholing om energiebewust te werken. Het afval wordt voor 100% gescheiden.

Geen sigaretten en tabak
Deze supermarkt verkoopt geen tabakswaren en zet hiermee de volgende stap richting een rookvrije generatie. In nieuwe Lidl winkels worden geen tabakswaren meer verkocht. Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten. Ruim 100 Lidl-winkels zijn al rookvrij. Uiterlijk in 2022 zijn alle tabakswaren uit het Nederlandse schap verdwenen.

bron: www.unity.nu