Nieuw spoor 1 Utrecht Centraal is klaar

Het nieuwe spoor 1 en het naastgelegen perron zijn afgelopen maandag in gebruik genomen. Het perron is nu voorzien van een nieuwe overkapping, met LED verlichting, en een nieuwe trap bij de Noordertunnel.

Tegelijkertijd is het oude spoor 2 afgebroken. De bouw van het nieuwe spoor 2 en het naastgelegen perron gaat nu direct verder. Eind december 2013 zijn spoor 2 en het tweede deel van het perron klaar. Reizigers lopen dan over een compleet nieuw perron van negen meter breed.

Na december 2013 worden ook spoor 3 en het perron langs spoor 3 en 4 vernieuwd. Die moeten halverwege 2014 klaar zijn. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de vernieuwing van Utrecht Centraal. De twee perrons langs de sporen 1 tot en met 4, de zogenaamde ‘buurtsporen’ worden vernieuwd en verbreed.

Stationsplein oost
Het afgelopen half jaar is ook gewerkt aan het eerste deel van Stationsplein oost. Dit plein wordt vanuit het centrum de nieuwe toegang tot het station. De ingang komt deels boven spoor 1 en 2. De betonnen platen die boven het nieuwe spoor 1 zijn te zien, maken onderdeel uit van dit nieuwe plein.

bron: www.duic.nl