Nieuw duurzaam DC Kruidvat geopend

A.S. Watson Health & Beauty Benelux – bekend van de winkelformules Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper – heeft vrijdag de deuren van haar nieuwe logistiek centrum in Heteren geopend.

In het centrum wordt al het papier en plastic uit de winkels ingezameld en verwerkt. Het pand is duurzaam ingericht: op het dak liggen 1700 zonnepanelen, er wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en het pand is zeer goed geïsoleerd.

Het logistiek centrum van A.S. Watson Health & Beauty Benelux werd geopend door CEO Gerard van Breen, avonturier Wilco van Rooijen en leerlingen van de Koningin Julianaschool in Heteren. CEO Van Breen: “Duurzaamheid nemen we binnen onze onderneming serieus. We vinden het dan ook belangrijk dat ook ons logistiek centrum aan bepaalde eisen voor duurzaamheid voldoet. Het is geweldig dat we dit bij de bouw en het ontwerp van het nieuwe centrum hebben kunnen realiseren.”

Het pand is volledig energieneutraal en gecertificeerd volgens de eisen van BREEAM 4*. Naast de 1700 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst, is er ook aandacht voor de natuurlijke omgeving. Op het terrein zijn dan ook een paddenpoel, insectenhotel en nestkasten te vinden.

bron: www.logistiektotaal.nl