Nieuw distributiecentrum groothandel Rensa anticipeert op energietransitie

Rensa realiseert in Doetinchem een nieuw distributiecentrum dat onder andere wordt voorzien van warmtepompen en vloerverwarming. Volgens de groothandel wordt met de nieuwe opslaglocatie geanticipeerd op de energietransitie: miljoenen woningen worden de komende jaren gasvrij gemaakt en de verkoop van duurzame alternatieven zal sterk groeien.

“Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, stelt algemeen directeur Henk-Jan Wegman op de bedrijfswebsite van Rensa. “Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al één of soms zelfs twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.”

‘Meer dan een groothandel’
Rensa wil naar eigen zeggen ‘meer zijn dan alleen een groothandel’. De producten en kennis die het bedrijf voor de energietransitie levert, worden ook in de eigen bedrijfsvoering toegepast. Zo krijgt het nieuwe distributiecentrum geen gasaansluiting, en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en LED verlichting voor een EPC van 0,0. Henk-Jan Wegman: “We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen, en werken daar al jaren aan.” Hij ziet de duurzame uitbreiding aan opslagcapaciteit dan ook als logische stap.
Het nieuwe distributiecentrum, dat 16.000 vierkante meter opslagcapaciteit telt, wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

bron: www.vakbladwarmtepompen.nl