Neede krijgt er drie ‘nieuwe’ winkels bij

Neede – De opening is dinsdag 19 juni om 16.00 uur. Tot die tijd blijft het afwachten hoe mooi de nieuwe winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall aan de Borculoseweg 11, 13 en 15 gaan worden. Maar dat het mooi wordt, weet Jan Temmink nu al. “Alles wordt compleet gerenoveerd.”

De broers Jan en Albert Temmink runnen de drie winkels al 25 jaar. “We zijn een echt familiebedrijf”, zegt Jan Temmink. Maar ook familiebedrijven moeten met de tijd mee. Verduurzamen is het toverwoord bij de huidige verbouwing. “We gaan energie terugverdienen op onze eigen koelmotoren”, zegt Temmink. “De gasleiding gaat eruit en alle verlichting wordt LED.”

Afgelopen zaterdag gingen de Etos en Gall & Gall dicht, de Albert Heijn ging dinsdag al dicht. “Om vijf uur ’s middags hebben we de winkel ontruimd”, vertelt Temmink. “Dat moest binnen twee uur. De houdbare goederen zijn in de opslag gegaan. Alles wat vers was hebben we aan de Voedselbank geschonken. Om zeven uur kwamen de slopers al en om twaalf uur was alles gestript.”

In tien dagen tijd moet de nieuwe ‘Appie’ gestalte gaan krijgen. “Alles wordt compleet gerenoveerd”, zegt Temmink. Hij noemt de nieuwe vloeren. Bij het oude kerkgeveltje komt een koffiehoek en een speelhoek voor de kinderen. “Met gratis koffie en een krantje erbij.” Ook komen er ‘leuke specials’. Boodschappen afrekenen kan straks op drie manieren: gewoon bij de kassa, maar ook met de zelfscan en met de scan-and-go. “De scan-and-go is een tussenvariant voor de kleine boodschappen”, legt Temmink uit. “We hebben eigenlijk drie varianten. Maar we zullen de mensen begeleiden en ondersteunen op het scanplein. De gewone kassa’s blijven bestaan.”

De Gall &Gall en de Etos krijgen een nieuwe look, zegt Temmink. “En vanaf de parkeerplaats worden ze beter bereikbaar.” De Etos krijgt een modernere uitstraling en groter assortiment. De nadruk wordt gelegd op Health en Beauty. “Het personeel is gespecialiseerd. Ze gaan ook demonstraties geven, bijvoorbeeld over de opmaak.” Bij Gall & Gall komen meer cocktaildranken.

bron: www.berkelnieuws.nl