Mega-hotel bij Amsterdam Rai mikt op Breeam Outstanding

In Amsterdam Zuid verrijst het grootste hotel in de Benelux, direct aan de A10. Het project wordt klimaatneutraal.

Dat meldt DuurzaamGebouwd.nl. De NH Hotel Group gaat het nieuwe hotel met 650 kamers uitbaten. Architectenbureau OMA van Rem Koolhaas en vastgoedontwikkelaar COD realiseren het gebouw. Het consortium gaat uit van een Breeam-NL Excellent-certificaat en hoopt op nog duurzamere ‘Outstanding’-niveau te bereiken, schrijft Duurzaamgebouwd.nl.

“Het iconische nhow Amsterdam Rai zal een hotspot zijn voor zowel zakelijke- als leisure gasten”, zegt Maarten Markus, Managing Director van de NH Hotel Group. “Met 650 kamers, 25 verdiepingen en een multimediastudio op 91 meter hoogte, zullen we samen met onze partners de Amsterdamse skyline verrijken.”

Het mega-hotel krijgt een warmtekoudeopslag en een aansluiting op het stadwarmtenet. De behoefte aan warmte is minimaal dankzij warmtewisselaars in de klimaatinstallaties en hoogwaardige isolatie. LED verlichting beperkt de elektriciteitsbehoefte en ook stroom zal deels lokaal opgewekt worden. Onder andere via stroomopwekkende vloeren op de drukste locaties in het hotel.

Duurzame Rai
Het energiezuinige hotel is een nieuwe duurzame aanwinst in het Amstderdam Rai-gebied. Eerder al won het nieuwe Rai-beursgebouw Amtrium De Vernufteling voor de innovatieve combinatie van een kas en klimaatsysteem in de gevel. Ook de multifunctionele nieuwe parkeergarage zet de Rai op de kaart als duurzame congreslocatie.

Het nieuwe hotel wordt in 2018 in gebruik genomen. Het bouwconsortium versloeg tien andere partijen die allen ook inschreven op de door de gemeente uitgeschreven tender.

bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl