McDonald’s Centrum verbouwt: clubsfeer en DJ’s

McDonald’s centrum in de Karnemelkstraat staat in de steigers. De vestiging wordt omgebouwd naar een voor Nederland uniek concept, geeft eigenaar Ab Troost aan. “We gaan een clubgevoel creëren.”

Zo’n 35 jaar bestaat de vestiging in het Bredase centrum, die toen als veertiende McDonald’s van het land geopend. Tien jaar geleden werd de vestiging voor het laatst grondig onder handen genomen. “Het is tijd voor iets nieuws”, aldus Troost.

‘Iets nieuws’ is wellicht een understatement. De vestiging krijgt een gehele makeover. “Met graphics op de wandpanelen waarmee we het loungegevoel ondersteunen.” Ook de 220 zitplaatsen worden op de nieuwe uitstraling en inrichting aangepast. “Voor McDonald’s is het echt heel vernieuwend. Ik ben zelf niet heel snel lyrisch, maar dit wordt echt iets aparts.”

De ligging van de zaak, grenzend aan het Bredase uitgaanscentrum, heeft Troost ook doen besluiten te kiezen voor een clubsfeer. “Er komen meer dan 80 speakers te hangen. Dat doen we samen met DJ-school Breda, die ook af en toe zorgt dat er een dj draait.” Voor die aankomende talenten is ook een plaatsje gereserveerd in een echte dj booth.

Ook op ander gebied was de McDonald’s in het centrum aan een opfrisbeurt toe. De bestaande verlichting wordt geheel vervangen door milieuvriendelijke en energiebesparende LED verlichting. Dat past in het beleid van McDonald’s Nederland, dat al sinds 2008 groene stroom en groen gas gebruikt.

Behalve het interieur gaat ook de buitenkant van de vestiging op de schop. “We verkleuren van rood naar groen, de nieuwe huiskleur.” De vestiging aan de Karnemelkstraat gaat 22 november weer open. Dan is de verbouwing van een maand achter de rug.

bron: www.bredavandaag.nl