Maastricht Aachen Airport gaat halogeenverlichting vervangen door LED verlichting

Maastricht Aachen Airport gaat investeren in LED verlichting. De halogeenverlichting in onder meer de vrachtloodsen en de lichtmasten wordt nog dit kalenderjaar vervangen.

Dat blijkt uit de voortgangsrapportage over Maastricht Aachen Airport die door de Gedeputeerde Staten van Limburg toegestuurd is aan de Provinciale Staten.

Vluchten stop
​In de voortgangsrapportage stelt de provincie (red. de luchthaven is eigendom van de provincie via de Holding Businesspark Luchthaven Maastricht) dat de gevolgen van de coronacrisis ingrijpend zijn voor Maastricht Aachen Airport. ‘Al voor het coronavirus in Europa opdook, waren gevolgen merkbaar in de vrachtvolumes. De uitbraak in China zorgde al in een vroeg stadium voor een sterke afname van de wereldwijde volumes. Dit is ook duidelijk zichtbaar in de vrachtvolumes sinds februari 2020 op Maastricht Aachen Airport. Daarnaast zorgt de zogenaamde local rule ervoor dat een deel van de vracht van MAA naar Schiphol is verplaatst. Deze local rule dient ter bescherming van de luchtvrachtsector op Schiphol.’

Het coronavirus zorgde eind maart 2020 ook voor het vrijwel geheel wegvallen van het passagiersvervoer op Maastricht Aachen Airport. De 2 belangrijkste luchtvaartmaatschappijen op MAA in het passagierssegment, Corendon en Ryanair, zetten beide hun vluchten van en naar het vliegveld stop. Desondanks meldt de provincie in de voortgangsrapportage dat de voorbereidingen van de investeringen in onder meer de nieuwe parkeerplaats en de renovatie van de start- en landingsbaan onverminderd voortgaan. Bovendien worden bepaalde investeringen, met name in duurzaamheidsmaatregelen, naar voren gehaald.

bron: ledmagzine.nl