Luchthaven Schiphol behaalt duurzaam keurmerk

Schiphol AirportSchiphol heeft internationale erkenning gekregen voor haar maatregelen om de CO2 uitstoot te beperken.

De luchthaven ontving de hoogst haalbare certificering van Airport Carbon Accreditation.

Het certificaat is een initiatief van Airports Council International Europe (ACI Europe), de Europese beroepsorganisatie voor luchthavens.

Schiphol ontving de hoogst haalbare certificering (3+). Om hiervoor in aanmerking te komen moet een luchthaven alle uitstoot hebben geanalyseerd, geslaagde reductieprogramma’s hebben opgesteld en de overige emissies hebben gecompenseerd. Schiphol voldeed aan alle eisen en behoort hiermee tot de wereldtop van groene luchthavens.

Maatregelen

Schiphol nam verschillende maatregelen om de CO2 uitstoot tegen te gaan. Zo ontwikkelde de luchthaven een programma om CO2-emissies te verlagen en gebruiken zij emissierechten om uitstoot te compenseren.

Tevens probeert de luchthaven het gebruik van biodiesel te bevorderen en het woon-werk verkeer te verminderen door thuiswerken te stimuleren. De wegen op het vliegveld bestaan daarnaast al uit 100 procent gerecycled asfalt.

Eerder dit jaar kondigde Schiphol aan om vanaf eind 2014 meer dan 100 volledig elektrische taxi’s in gebruik te nemen. Om energie te besparen zijn de terminal en parkeergarages uitgerust met LED verlichting.

Ook op het vliegplatform zijn experimenten met LED verlichting in volle gang. Met de ontwikkeling van een intelligent aansturingssysteem waarbij licht alleen gebruikt wordt waar nodig, wil de luchthaven zijn energiegebruik nog verder beperken.

bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl