Lionsclub Hattem steunt duurzame LED verlichting voor Voerman Museum

Met een bijdrage van 2.400 euro steunt de Lionsclub Hattem de verduurzaming van het Voerman Museum. Eén van de toekomstvaste acties van het Voerman Museum is het vervangen van alle lichten door LED lampen. Dit geeft een besparing voor milieu en portemonnee. Alleen moest eerst fors geïnvesteerd worden.

De Hattemse mannenclub heeft de gehele opbrengst van de Rode Wijnactie toegezegd aan het Voerman Museum. Dat bleek uiteindelijk netto 2.400 euro.

Het Voerman Museum zal eveneens dienen als locatie voor de naborrel van het Huiskamer Filmfestival op zaterdag 10 februari 2018 die de Lions voor de 14de keer organiseren.

In het jaar 1299 kreeg Hattem stadsrechten. Het 650-jarig bestaan als stad werd in 1949 groots gevierd, onder andere met een tentoonstelling en de oprichting van de Stichting Oud Hattem door de huisarts M. Sypkens Smit. Getoond werden zowel objecten “Uit Grootmoeders Tijd” als ook veel oude afbeeldingen, geschriften en topographica van Hattem. Door het enthousiasme over deze tentoonstelling besloot men in 1971 een oudheidskamer in te richten. Dit was het bescheiden begin van wat nu het Voerman Museum Hattem is. Daarna ontstond in 1984 het dubbelmuseum Streekmuseum Hattem en Voermanhuis. Verschillende verbouwingen volgden in de loop der jaren en ontstond het Voerman Museum Hattem. Begin 2012 heeft het museum weer een grote metamorfose en modernisering ondergaan onder de titel ” Museum in Beweging “. Bijzonder is dat het museum vanaf het allereerste begin volledig door vrijwilligers in stand wordt gehouden. Het Voerman Museum Hattem is “voordeurdeler” met het Anton Pieck Museum. Beide musea zijn door een pittoreske binnenplaats met elkaar verbonden.

Op de foto neemt directrice Daphne Kampman-Maas het bedrag symbolisch in ontvangst van Lions president Henderikus Cazemier.

bron: veluweland.nl