Licht en Donker – Sacramentskoor Breda

Op zaterdag 17 juni om 20.00 uur zal het Sacramentskoor Breda samen met organiste Jelena Bazova een concert brengen in het thema ‘Licht en Donker’.

In de periode van de langste dag van het jaar nemen wij u graag mee op een muzikale reis van donker naar licht en verlichting. Verlichting kunt u hier op twee manieren lezen. De ene is vanzelfsprekend de andere vernieuwend. Sinds enkele weken is de Sacramentskerk voorzien van multifunctionele LED verlichting. Energiezuinig en effectief, een manier om de ruimte te voorzien van een extra laag sfeer en beleving. Hetgeen de Sacramentskerk tot een zeer bijzondere concertlocatie in Breda maakt.

Organist Jelena Bazova laat allerlei facetten aan bod komen, licht en donker, dag en nacht. U hoort de strijd tussen licht en donker, wie overwint? Daarnaast zal zij een ode brengen aan de zon in de Hymne au Soleil van Louis Vierne.

Het Sacramentskoor o.l.v. Henri de Graauw, wat dit jaar haar 91ste verjaardag viert, start dit concert met de openingsprocessie van de Paaswake. Daarna starten we de dag van de getijden. Van openingspsalm van de Lauden tot de afsluiting van de Completen.

Er zal muziek klinken van Tallis, Byrd, Rutter en Gubaidulina.

Toegang is gratis en er zal na afloop een collecte worden gehouden.

bron: www.stadsbladbreda.nl