Leerwerkplein geopend voor cliënten van ’s Heeren Loo

ERMELO Robin, een cliënt van ’s Heeren Loo, opende vrijdag 13 september het LeerWerkPlein op het woonzorgpark in Ermelo. Dat deed hij door het doorknippen van een strik, samen met zijn moeder en in het bijzijn van iedereen die betrokkenen is bij deze (werk)plek.

De opening volgt na een renovatie van het gebouw. Dat biedt nu ruimte voor cliënten om zich te ontwikkelen, ieder op zijn eigen tempo. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dagelijks kunnen bijna zeventig cliënten gebruik maken van alle mogelijkheden om te leren en om stappen te maken in werk, zoals productiewerk, inpakwerk, kaarsen maken, of werken in een wasserij.

Op het LeerWerkPlein doen cliënten sociale contacten en nieuwe ervaringen op. Met hun begeleiders werken ze ontwikkelingsgericht aan hun perspectieven en wensen. Daarbij wil ’s Heeren Loo ook gebruik gaan maken van de samenwerking met andere organisaties en sectoren.

Bij de renovatie van het gebouw was er oog voor duurzaamheid. De muren en het dak van het LeerWerkPlein zijn geïsoleerd. Alle verlichting werkt met LED en bewegingsensoren. Daarnaast is er een ventilatiesysteem met warmte-terugwinning. Ook medewerkers en cliënten van ’s Heeren Loo dragen hun steentje bij. Zo werken zij in de nieuwe wasserij met een automatisch zeepdoseersysteem en biologische afbreekbare zeep.

bron: hetkontaktermelo.nl