Leerlingen en personeel CSG Dingstede blij met nieuwe kluisjes

MEPPEL – De leerlingen van CSG Dingstede hebben donderdag en vrijdag enthousiast hun nieuwe kluisje in gebruik genomen. De lockers zijn voorzien van moderne gemakken zoals LED verlichting en een oplaadpunt voor smartphones. Tevens kunnen de lockers o.a. met de mobiele telefoon worden geopend.
Door interne verbouwingen als gevolg van groei van het aantal leerlingen moesten de oude kluisjes worden verspreid over de school. Dit ging ten koste van ruimtes waar leerlingen in groepsverband of individueel konden werken of leren. Met het vervangen van de oude kluisjes, is deze ruimte weer teruggewonnen voor het onderwijs.

Minder lesverstoring

Directeur-bestuurder Koos Neuvel geeft aan dat juist die ruimtes het beter mogelijk maken het onderwijsproces voor leerlingen te differentiëren. “Maar tegelijkertijd treedt er ook veel minder lesverstoring op omdat leerlingen nu een kluisje hebben op centrale plaatsen in de school en niet meer in de buurt van leslokalen. Het komt dus het onderwijs ten goede”, aldus Neuvel. “En iedereen heeft voordeel van deze nieuwe moderne kluisjes in onze huiskleuren.

Nieuwste technieken

Het beheer geschiedt volgens de nieuwste technieken en is dus eenvoudiger en minder tijdrovend en de leerlingen kunnen sneller en eenvoudiger bij hun spullen. De leerlingen kunnen zelfs hun telefoon opladen in het kluisje. Dat is ook voor de ouders wel zo prettig. Hun zoon of dochter hoeft straks bij de winterdag niet meer met een lege telefoon naar huis te fietsen,” besluit een trotse Neuvel.

bron: www.dasmooi.nl