Ledverlichting ervaren op LED Expo

Den Haag – Ongeveer 70 ledbedrijven meldden zich aan voor deelname aan LED Expo. Deze ledvakbeurs is woensdag 5 en donderdag 6 februari 2014 in Hal 3 van Jaarbeurs Utrecht.

Hal 3 van Jaarbeurs Utrecht wordt ter ere van LED Expo aangekleed met een groot ledgordijn van 32 m2. De organisatoren verwachten 3000 ledprofessionals en in led geïnteresseerden.

Zien en ervaren
De bezoekers kunnen zien en ervaren wat op ledgebied momenteel de stand van zaken is. Ook wordt duidelijk hoe de toekomst van ledverlichting eruit zal zien. Er is aandacht voor de kwaliteit, levensduur en inkoop van led. Ook het testen en de verkoop van ledverlichting komen aan bod.

Gratis workshops
Bezoekers kunnen diverse workshops en lezingen volgen. Deze gratis workshops gaan onder andere in op de kwaliteit van producten, praktijk van installatie en montage, berekeningen van opbrengsten.

Koud-witlicht
Marcel van der Steen, directeur van OliNO, geeft op beide beursdagen een lezing geven over kwaliteit: ‘drie belangrijke aspecten van led-verlichting: levensduur, koud-witlicht en knipperen.’

Openbare verlichting
Op LED Expo is een apart paviljoen gebouwd voor ledtoepassingen voor openbare verlichting. Exposanten van het paviljoen zijn lid van het Innovatie Platform Openbare Verlichting van het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV). Expertbedrijven die actief zijn in de openbare verlichting presenteren hier hun ledoplossingen.

IGOV
Het IGOV-paviljoen heeft zijn eigen lezingenruimte. IGOV voorzitter Arthur Klink verzorgt bijvoorbeeld een lezing over de toekomst van openbare verlichting in 2030 en de rol van overheid en gebruiker daarin in relatie tot kwaliteit.

bron: www.cobouw.nl