LED verlichting voor nieuw pakkettensorteercentrum PostNL in Tilburg

PostNL heeft zijn 25ste pakkettensorteercentrum in Nederland, met onder andere zonnepanelen en LED verlichting, in gebruik genomen. Het nieuwe sorteercentrum in Tilburg heeft het BREEAM-certificaat Outstanding.

BREAAM is het keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Vanuit het nieuwe pand van 7.600 vierkante meter aan de Ledeboerstraat in Tilburg worden dagelijks gemiddeld zo’n 32.000 pakketten bezorgd.

251 miljoen pakketten
In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten, opende PostNL dit jaar 3 nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland: in Dordrecht, Almere en Tilburg. Met 25 pakkettensorteercentra staat PostNL goed voorbereid in de startblokken voor de drukke feestdagenperiode die eind november begint.

In het nieuwe sorteercentrum wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties. De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten uit dit sorteercentrum wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het laden van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

bron: ledmagazine.nl