LED verlichting voor Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

De openbare verlichting in de wijken Venenlaankwartier en Hoorn-Noord in de gemeente Hoorn worden vanaf deze maand vervangen. Eerder hebben de bewoners kunnen kiezen welke verlichting hun voorkeur heeft.

Wethouder Simon Broersma: ‘De bewoners hebben gekozen voor het armatuur met de transparante kap. Overdag zie je de bomen en de huizen erdoorheen, ’s avonds geeft de lamp warm, wit licht. Dat verandert de straatbeleving. Nu brandt er felle verlichting, aangebracht in de jaren ’70 en ’80. De lampen zijn verouderd en gaan dus snel stuk. Bovendien gebruiken ze veel energie en het licht is niet sfeervol. Deze nieuwe lampen bevatten de allernieuwste LED techniek en geven meer licht, maar hebben tegelijkertijd een warmere uitstraling. Ook besparen we ruim 30 procent energie en we besparen op onderhoud.’

1.000 lampen
De gemeente vervangt meer dan 1.000 lampen in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. Waar nodig worden ook de lantaarnpalen vervangen. De werkzaamheden starten in het Venenlaankwartier. Vanaf augustus is Hoorn-Noord aan de beurt. Voor het eind van het jaar hebben bijna alle woonstraten in het Venenlaankwartier en Hoorn-Noord nieuwe verlichting. In de Venenlaan en de Koepoortsweg wordt de verlichting gelijk met de herinrichting vernieuwd. De Liornestraat, Johannes Poststraat en de Draafsingel volgen ook later, tegelijk met andere wijkontsluitingswegen in Hoorn.

bron: ledmagazine.nl