Toepassingen van LED verlichting

Vanwege de vele voordelen van LED verlichting kunt u die overal plaatsen. Een aantal specifieke voordelen komen in onderstaande toepassingen duidelijk tot uiting.

Bedrijfs- en kantoorruimtes, scholen en parkeergaragesLED verlichting op kantoor

Dankzij de duurzaamheid en het geringe onderhoud dat nodig is, is LED verlichting ideaal voor ruimtes, zoals bedrijfs- en kantoorruimtes, scholen en parkeergarages, of specifiek ruimtes met hoge plafonds.

agrarische sectorAgrarische sector

Agrarische toepassingsgebieden voor LED verlichting zijn o.a. stalverlichting, magazijnverlichting, manegeverlichting en terreinverlichting. Gebruikers van LED verlichting krijgen punten in het kader van Maatlat Duurzame Veehouderij.

FabriekshallenLED verlichting / LED lampen in fabriekshallen

Een LED lamp wordt nauwelijks warm en is daarnaast tril- en schokbestendig. Dat maakt LED verlichting heel geschikt voor ruimtes die gekoeld moeten worden, of voor fabriekshallen waar zware machines staan die trilling veroorzaken.

Textiel-, voedingsindustrie en musea

LED verlichting is geschikter voor de textiel-, voedingsindustrie en musea dan traditionele verlichting, omdat LED-verlichting geen infrarode en ultraviolette straling af geeft.