LED verlichting recycling

De LED verlichting specialist

Innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, rendement en deskundigheid.
Dat zijn de pijlers van Go2Led: specialist in LED verlichting. Wij leveren duurzame LED verlichting oplossingen aan bedrijven. Wist u dat wij met LED  verlichting al snel een besparing realiseren van 50 tot 90 procent op energiekosten en een evenredige milieubesparing op CO2- en overige uitstoting? Kortom, de tijd is rijp voor duurzame inkoop, gericht op een juiste balans tussen people, planet en profit.

LED verlichting - LED GimbalInnovatie in LED verlichting

Onze jarenlange ervaring en intensieve samenwerking met producenten in diverse Aziatische landen leidt tot het doen van veel research en development. De ontwikkeling van nieuwe LED verlichting mogelijkheden staat niet stil. Daar gaan wij in mee. De wensen van onze klanten op het gebied van lichtintensiteit, warmtekleur en techniek in het algemeen hebben inmiddels geleid tot diverse innovatieve oplossingen. Innovatieve oplossingen die snel geleverd en geplaatst kunnen worden dankzij onze korte en snelle productielijnen en het bijzonder efficiente logistieke proces. Wanneer u een specifieke LED verlichting toepassing wenst, kunnen wij ons direct wenden tot een of meer producenten.
Onze expertise in combinatie met de expertise van de producent resulteert in de juiste oplossing voor u. Omdat ons netwerk bestaat uit diverse producenten, is onze flexibiliteit bijzonder groot. Niets is onmogelijk.

Verbetering van rendement

Het verbeteren van uw bedrijfsrendement is een belangrijke doelstelling waar wij aan kunnen bijdragen. LED verlichting verbruikt tot wel 90 procent minder energie dan een gewone gloeilamp en ongeveer de helft minder dan een spaarlamp. Dit betekent al snel een kostenbesparing van 50 tot 90 procent. Bovendien zijn door de duurzaamheid van de lamp de vervangings- en onderhoudskosten aanzienlijk lager.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, betekent in de regel het leveren van een hogere kwaliteit. Dat kan alleen als maatschappelijk ondernemen verankerd is in alle bedrijfsprocessen. Van productie tot en met de afvalverwerking. Dat is onze werkwijze.

Recycling & CO2 uitstoot

Als milieubewuste leverancier is optimale recycling voor ons heel van-zelfsprekend. Wij zijn aangesloten bij Wecycle, een grote recyclings-organisatie. In samenwerking met Wecycle zorgen wij ervoor dat oude LED lampen (99% recyclebaar; RoHS compliant), armaturen en overige materialen worden ingezameld, afgevoerd en verantwoord worden verwerkt. Met dit hergebruik van ‘schoon’ materiaal dragen wij bij aan het ontlasten van het milieu en de reductie van CO2-uitstoot. Door alternatieve energiebronnen en energiebesparende middelen, zoals de LED verlichting zal er spaarzamer gebruik gemaakt worden van fossiele brandstoffen en vermindert de uitstoot van CO2; een positief effect op het broeikaseffect.

Milieubewuste verpakking

Milieueisen bepalen voor een deel hoe een verpakking eruit ziet. Wij gebruiken voor onze LED verlichting zo min mogelijk verpakkingsmateriaal dat bovendien recyclebaar is. Dat komt het milieu ten goede. De primaire functie van verpakkingen, bescherming van het product tijdens transport, mag echter niet worden aangetast.

Productie & veiligheid

Alle producenten waar wij mee samenwerken leveren LED verlichting die voldoet aan de wettelijke criteria voor milieu, veiligheid en lichtopbrengst. En vaak meer dan dat. Alle producten voldoen aan de veiligheidsnormen van de UL, Energy Star en de EU, zijn CE gecertificeerd en RoHS compliant.

Kwaliteitsbewust

OliNo: lampmetingen die leiden tot de juiste keuze.
OliNo is een Nederlandse organisatie die gespecialiseerd is in het uitvoeren van lampmetingen. Van elke nieuwe LED lamp in ons assortiment verwerkt OliNo de werkelijke prestaties in een zeer gedetailleerd rapport. Dit maakt het voor ons mogelijk u zorgvuldig te adviseren bij het kiezen van de juiste LED verlichting. Bovendien kunnen wij hiermee aantonen dat onze producenten doen wat zij beloven.

Kwaliteit & lichtopbrengst

Go2Led staat voor kwaliteit. De duurzame LED verlichting die wij leveren is ongevoelig voor trillingen. Het licht is niet anders dan wat u gewend bent. De meeste klanten merken de overgang van traditionele tl-verlichting naar LED verlichting niet eens op. Hoewel LED lampen energiezuiniger zijn, is de lichtopbrengst gelijkwaardig of zelfs groter. De huidige LED lamp geeft zo’n 80 procent van de opgenomen energie af in licht. Bij een spaarlamp of tl-buis is dit ongeveer 35 procent en bij een gloeilamp slechts 10 procent.
De overige energie wordt afgegeven in warmte.

Service & garantie

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van de LED verlichting in ons assortiment dankzij de strenge kwaliteitsbewaking, geven wij garantie tot 5 jaar. Toch kan het natuurlijk zo zijn dat er onverwacht wat gebeurt met de LED verlichting. In dat geval is één telefoontje voldoende om een vervangend exemplaar te ontvangen.